Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek lehet-e esèlyem...

Szerintetek lehet-e esèlyem arra,hogy leszokjak a pszihiátriai gyógyszerekről?

Figyelt kérdés
2017 óta van bipoláris zavarom,de nem tartanak közveszèlyesnek.Most elkezdtek kivizsgálni neurológiai szempontból.Az orvos szerint elkezdtem más irányba haladni.Alvászavarban szenvedek,ès lehet narkolepsziám van,ami kihozhatja a pszihiátriai tüneteket.A pszihiáter akihez legutóbb kerültem,nem erőlteti a sok gyógyszert.Ha kiderülne,ha az idèzi elő a hangulatproblèmákat,akkor szerintetek önfegyelemmel karban lehet tartani a depressziós szakaszokat?

2022. febr. 2. 12:57
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Az alvás hiány én is úgy tapasztalom, hogy kihozza az ilyen mentális dolgokat. Arra jó figyelni.

Szerintem önfegyelem az nem olyan jó, inkább az a jó, ha valahogy a külső körülményeket tudod úgy alakítani, hogy azok tartsák meg az élet ritmusát. Szóval, hogy ne neked kelljen ezt erőből. Szokások kialakítása is.

2022. febr. 2. 15:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Így mondta a doki,hogy a tartós alvászavar is okozhat pszihiátriai betegsègeket.Ezt Szegeden mondták az alváslaborban.Nagyon örülök,hogy vègre kapok olyan választ is,ami nem tükröz stigmatizációt.Legtöbb helyen ezt a szöveget kapom:,,A környezet vèdelmèben kell szedni a gyógyszert. "
2022. febr. 2. 18:54
 3/8 anonim ***** válasza:
#2 Veszélyesen élsz :D Amúgy én "csak" adhd-s vagyok de ez is nagyon ki tud lendülni. Szóval valami kell, hogy kordában tartsa a dolgokat szerintem. Mert szerintem egyedül ezt nem tudjuk. Bár, lehet a bipolár más, de asszem ott is ilyen kilendülések vannak, csak más fajta valahogy.
2022. febr. 2. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Én adhd-ra is szedek gyógyszer meg bipolárisra is. Főleg hiperaktív szoktam lenni vagy mániás. Plusz antipszichotikum Önfegyelem nem elég szerintem annak aki diagnosztizálva van.
2022. febr. 2. 19:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért mondjuk nem ártana tudni, hogy mennyire súlyos a betegséged. Hányszor voltál hipomániás/mániás és depressziós? Milyen hosszan tart nálad egy-egy szakasz? Mennyire súlyos?

"Alvászavarban szenvedek,ès lehet narkolepsziám van,ami kihozhatja a pszihiátriai tüneteket." "Így mondta a doki,hogy a tartós alvászavar is okozhat pszihiátriai betegsègeket."

Nem tudom, mi a narkolepszia, de én is bipoláris vagyok és ha mániás vagyok, azért alszom nagyon keveset, ha depressziós vagyok, akkor azért. Szóval most nem lepődtem meg nagyon, hogy keveset alszol... Egyébként erre mi lenne a gyógymód?

"Nagyon örülök,hogy vègre kapok olyan választ is,ami nem tükröz stigmatizációt."

Miért, te mindenkinek elmeséled, hogy bipol vagy?

2022. febr. 2. 21:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Le lehet rakni a gyógyszert,de legalább egy évet számolj rá.es felügyelet mellett szabad, orvos segítségével.az alváshiány ja,ezer százalék,H emiatt van sok idegbeteg.meg a testi örömök hiánya szépen fogalmazva.nekem az vált be bipora,hogy szorfolok mármint ha maniaskodok akkor annyit mozgok hogy fájjon.es estére fogok tudni aludni.es khm egyedül is lehet gazmusokat szerezni nőknek is lol.ezeket betartom nagyon stabil vagyok.sokat vagyok egyedül,bicajozok,sétálok és gondolkozok mi okozza a mentális problémákat és jönnek a válaszok, mármint a gondolatok.igy dolgozom fel a traumákat.es mindennap minimum egy jó cselekedet.mert nm tudsz úgy kapni ha nm adsz..az energia körbe megy.aki érti érti.
2022. febr. 2. 21:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Mièrt baj az,ha valaki hiperaktív? Az vèrmèrsèkletfüggő is. Èn szemèlyszerint nem vagyok az,ès nem vagyok mániás.
2022. febr. 4. 11:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Vègül is ezt mindenki maga dönti el,hogy akar-e gyógyszert szedni.Olyan nincs,hogy kell.Akkor kötelrzhetnek rá valakit,ha ön vagy közveszèlyes vagy járványügyi intèzkedès kell.
2022. febr. 4. 11:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!