Bár nincs rá különösebb okom, mégis meg akarok halni és nem értem, hogy ha olyan fontos az élethez való jog akkor a halálhoz miért nincs jogom? Mért tartja mindenki olyan rossznak?
24 éves vagyok, már a második egyetememre járok (az elsőt abszolváltam). Most biológia szakra járok mellette hátrányos helyzetű gyerekeket mentorálok és egy multinál vagyok asszisztens.
Nagyon sok ember van az életemben, akik szeretnek és szinte bármit megtennének értem (természetesen én is értük). Ezért is vagyok még életben, mert nem lennék képes kitenni őket egy gyermek/testvér/barátnő elvesztésének.
Sok mindent kipróbáltam már, volt több kapcsolatom (a mostani barátommal 4 éve vagyunk együtt) és arra jutottam, hogy nincs kedvem az egészhez.
A legtöbb hasonló jellegű posztnál/kérdésnél, amit találtam a neten jellemzően mindig volt egy központi probléma (siker hiánya, emberi kapcsolatok hiánya stb.), de nálam nincs. Egyszerűen csak fáraszt az egész. Mintha az élet minden egyes elemét, ami pozitív és negatív egy mérlegre helyeznénk és az én mérlegemen a negatív oldal sokkal nehezebbnek bizonyult. Sorolhatnám a rengeteg társadalmi problémát, a károkat, amit a környezetünkben és a körülöttünk lévőknek (más fajok) okozunk, a kapitalizmus rothadó fogaskerekeit...stb.
Bőven találunk negatívumokat az emberi életben. Mégis a többség élni akar, de miért olyan nagy baj ha én nem? Tényleg elfogadhatatlan lenne, ha egy okos, csinos, jó képességekkel rendelkező fiatal lány úgy dönt, hogy véget vet az életének?
Vagy esetleg van ötlete valakinek, hogy hogyan vessek véget a halálvágyamnak?
Elfogadom azokat a kommenteket is, hogy ne hisztizzek, örüljek annak amim van..stb, de sok értelmét nem látom. A tényen, hogy szívesebben lennék halott -ha közben kitörölhetném magam mindenki memóriájából, aki szeret- nem fog változatni.
Az a baj az öngyilkossággal, hogy értelmetlen. Csak arra emlékeznének az emberek. Meg nem szabadít meg a fájdalomtól csak átadja másoknak.
Nézd meg az én példám. Gyerek koromban áram rázott meg. Lábon dobtak egy késsel meg leestem egy mászókáról és eltőrt a kezem. Csúfoltak bántottak. Verekedésbe provokáltak és többször győztem mint veszítettem. 8.-os koromba volt először pánikrohamom. Bipoláris depresszióm van. Nekem is voltak ilyen gondolataim. A gyerekori traumák. A rossz közérzet miatt. Nekem tartós komoly kapcsolatom se volt. Két lányba voltam a szerelmes. Az egyik lerombolta az életem. A másik azt éreztette hogy nem érdemlem meg őt úgy és csak barát vagyok. Ennek ellenére mostanra egyik se tud levegőnek nézni. Kiölték belőlem a szerelmet. Nemtudok az lenni már. Elutasítanak mindig a csajok mert nincs önbizalmam.
De azért se adom fel. Eljárok futni. Olvasok. Fejlesztem magam. Meg mindig arra gondolok, hogy valakinek én vagyok a támasza. Valaki(k)nek a barátja. Valakinek a példaképe. Valakinek a szerelme. Ezért se szabad feladni. Új célok kellenek az életedbe. Változtass a gondolkodásodon. Vedd körbe magad pozitív emberekkel. Meg gondolj arra, egy életett kaptál. Egyszer úgyis véget ér, de addig élj!
Ha kolcson adod a telefonod akkor tudok neked adni egy telefonszamot amit a sajat telefonodrol felhivhatsz. De csak akkor hivd amikor az idopontot mondom mert eleg elfoglalt en csak 1 het mulva tudnalak valoszinu felhivni de nem en leszek aki veled beszel majd hanem egy allatorvos ugy hogy ne ijedj meg ha kutya macska nyavogast hallasz folyamatosan de vissza szoktak hivni ha nem felejtik el vagy epp nem foglaltak az a baj ha en hivlak fel miutan beszeltunk szinten csak kuzyaugatast allasz mert sintertelepen dolgozok. Es a fonokom mindig ordit ha munka kozben telefonalok de munka utan visszatudnalak hivni hogy kozoljem veled azt a szamot csak akkor mar nincs hangulatom es ugy veszem eszre mikor megyek hazafele hogy mindenki figyel es az annyira gáz szerintem reggel mikor a munkaba megyek meg mindenki olyan erzekenyen nez es mondja oohhhhhwwhm..! nem tudom de szerintem ramragadt egy inspiralo muveszet amit nem tudok szavakkal kifejezni ...csak azt nem tudom miert becezgetnek mindig utkozben. Kutyaélet ez bizony. Ha szereted az allatokat akkor vissza adom a telefonod majd amikor fel tudlak hivni de szerintem az allatorvos gyorsabb lesz.ok mindig olyan gyorsan csinalnak mindent. Most epp gyakorlati otatasra is jarok de csak kutyuskiserokent azt mondjak ebbol nemsokara szakma lesz. Ha felajanlod a sintertelepnek a segitseged akkor a mobilod 1% at kerlek majd kuld el a sintertelep cimere a kutyusok nagyon ehesek es sok etel es gondoskodas kell nekik. Biztos vagyok benne hogy te nem merulsz le. A sirasodbol latszik. Ahogy itt sirsz. Teged biztos nem harapott meg meg kutya.kepzeld engem mar roka is megtamadott a fogat is megtartottam majd ha itt sokat beszelunk akkor atkuldom neked ajandekba. Sajnos csak 1 maradt meg belole de az is az en hibam nem szoktam fogat mosni.
Szerintem aranyos lehetsz es te is lathatsz meg rokakat meg kutyusokat amik korbeugralnak. Nem kellene magad a sivatag gitárnőjének hinned. Te vagy maga a húúr ami cseng a fuleinkben mikor megszolalsz. Szep gitarhangod lehet. Na jo. Mennem kell most mert epp hivnak telefonon aztan lehet csak 2het mulva tudok beazelni veluk ujra. Kellemes napokat es fontos maradj mindig ilyen szakallas, Pista! Ne sírjál mert le kell vagni a szakallad akkor!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!