Nem tudok tanulni,buta vagyok,félek a tanulástól! Mi lehet a bajom?
Az iskolában lényegében azt tanultam meg, hogy buta vagyok. Szar gimi,gyenge jegyek és utána még 1 év suli.a második évet nem fejeztem be.
Irgalmatlanul nagyon rám férne,hogy tanuljak,mert nincs semmim,nem értek semmihez. Szakmát,nyelvet vagy tovább. Diploma nélkül az ember ugye annyit is ér. Az értelmiség formálj az országot,tovább élnek,egészségesebbek, többet utaznak,stb. A diploma az igazi. Persze szakmunkás is kell csak kevesebbet ér.
Szóval mitől lennék motivált a tanulásban ha folyamatos kudarcélmény volt az iskola lényegében.
A másik érti én nem, ő átlátja én nem,megtudta tanulni én nem.
Tulajdonképpen tanulni sem tanultam meg.
Félek is tőle.
Meg már a sikertől is.
Űljek vissza az iskolapadba miközben rendesen fizető állásom sincs,de dolgozni meg kell?
Nagyon nem motivál,hogy minden nap szembesüljek azzal,hogy hülye vagyok. Nem nagy élmény az alsó 5%-ba tartozni.
Minden nap egy kudarcnap volt. Ezzel nem jó folyamatosan együtt élni.
Voltam pszichológusoknál is,de mint halottnak a csók.
Mi lehet a baj és mi lehet a megoldás,hogy ne féljek hanem akarjak tanulni?
Siker nélkül,pozitív visszacsatolás nélkül mi a szar motiválna?-hiszen a siker, a jó jegy ,hogy megértem,átlássam elkerült
Dolgozzak meg a kudarcért?
Hogy kezdjek el így kb 2 évtizeddel a suli után tanulni? Akkor sem ment.
2 évtizeddel? :D Vagyis 40 körül vagy.
Egyetemre ma már kell legalább egy emelt érettségi, tehát tudd, hogy ezt még előtte meg kell csinálnod.
Egyetem legalább 3 év, úgy számolj. Viszont ezt is lehet levelezőn csinálni, mellette pedig dolgozni.
Felnőttképzés ma már csak estin végezhető, heti 3 nap és csak délután kell menni, tehát simán dolgozhatsz mellett. Maximum 2 év évesek, de sok csak 1,5.
Tehát nem kell feltétlenül nappalin vissza ülnöd az iskolapadba.
Aki azt írja, hogy nem kell diploma az nem próbált meg még szellemi munkát végezni. Ha nem egyik napról a másikra akarsz élni úgy, hogy minden nap próbálod lenyelni a csesztetést, akkor kell diploma (vagyis "rendes" diploma). A szakmunkás pótolható munkaerő, a jó szakmunkás meg németországban dolgozik.
De kérdésedre válaszolva:
Először is kikéne deríteni, hogy miért nem ment fiatalon a tanulás? Te mindent megtettél? Volt olyan, hogy valami nem ment és addig ültél fölötte és görcsöltél, hogy te most csak azért is megtanulod, de nem sikerül? Vagy hogy történt? Megtanultad, de másnapra kiment a fejedből?
A szakmunkást ne keverjük össze a jó szakemberrel! pl autószerelő, az jól keres itthon is, de ahhoz nem elég a szakmunkás képző elvégzése. Az rengeteg tapasztalat az ember háta mögött.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!