Stressz helyzet, szorongás, miket javasoltok, nektek volt ilyen?
Az egész ott kezdődött, miután leérettségiztem, és egyetemre kezdtem járni, szakitottam az akkori barátnőmmel, új suli, új környezet, és elég nagy stressz hatása alatt voltam, mivel az egyeteme is nehéz volt, ráadásul szerettem volna rendbe hozni a barátnőmmel a dolgot, eléggé feszengtem egész nap. Az egyetemen gyakran ment a hasam, főleg reggel miután beértem, igy konkrétan minden napot ott kezdhettem el a wc-n...Rendkivul idegesito volt bevallom. Miután covid lett es online vizsgak voltak főlleg szobelik, a stressz hatására a vizsgák elött pánik rohamom volt többször is. Mivel mostanában nem nagyon járok el, igy annyira elszoktam a külvilágtól, hogy rendesen frusztrál, szorongok ha elkell mennem, pl vmi buliba hivnak, vagy moziba vag ilyesmi ilyenkor néha pánikroham szerüségem van, vagy megy a hasam ilyesmi.
Pszichologusnál voltam, vele modszereket beszéltünk meg ezekkel nagyábból kordában tartom az előtőrő pánikrohamokat amelyek mostanra egyébként nem olyan durvák ugy hogy ennek örülök, a haziorvos anno felirt frontint azonban ebbol egy darabot nem vettem be, inkabb relax zene es a pszichologussal megbeszelt modszereket alkalmaztam, azonban a hasmenes vagy inkabb hasmenes érzet mert legtöbbször nincs is hasmenés csak az érzete igy is előjön stresszhelyzetekben vagy olyan helyzetekben amikor pl nem családtagommal vagyok vagy a legjobb barátommal, tehát nem a legközelebbi emberekkel az életemben.
Mivel a munkám home office most, igy nem járok el nagyon mostanában, ezáltal néha ugy érzem kevés inger ér, és eléggé kedvtelen is vagyok, azonban sokszor pont emiatt a stresszes elmenés miatt mondom le a programjaim, mert olyanokon izgulok h mi van ha wc-re kell mennem es nincs ott wc, vagy panik rohamom lesz a moziban vagy a kajáldában. Viszont ha elmegyek akkor általában jol vagyok.
Nem tudom milyen megoldás kéne, gondolkodtam h elkéne járnom edzeni, vagy vennem egy kutyát macskát aki a társam lenne.
Viszont szeretném meghallgatni a válaszokat is, hogy nektek volt e ilyesmi, és ha igen hogyan kezeltétek ezeket pl.: Ha mindennap munkahelyre bekell majd jarnom egy officeba hogyan kezeljem ezt h pl reggel megy a hasam es utana meg ezen parazom majd egesznap vagy h ne legyen panikrohamom az officeban egy meetingen.
Köszi ha elolvastad!
1-es: Koszonom, szerintem elkezdek sportolni, az segithet szerintem is!
2-es: A széntabletta tüneti kezelésre van..azért köszi
Nekem is van hasonló problémám de elég jól haladok a megoldásával. Pontos módszertev 3 lépése nekem
1 eldöntöttem, hogy elfogadom, hogy probléma van is meg nincs is : van , mert csinálok, nincs, mert ez egy természetes folyamat egy fokig. Tehát most ez lehet vicces lesz, de egyszer elfogy :D Szóval igyekszem elfogadni, hogy az alapvetően gyors anyagcserém mellett mondjuk 2 alkalom elég. És az elég kell legyen. A TÖBBI A FEJEMBEN KÉPZŐDŐ INGER ÉS NEM VALÓS.
2 Amivel meg lehet(ne) ezt oldalni, és nekem ez a része nem megy különböző váratlan okoból, amik most vannak az életemben, de helyrejön KELL EGY NAPIREND. ha van egy napirend amiben TE ELDÖNTÖD és BE IS TARTOD, hogy mondjuk reggel 7 és este 7 akkor a tested erre beáll, ez biztonság érzetet fog adni és egyre inkább jobb lesz minden.
3 Ez a nagy dolog nem nagy dolog :D
Tehát ma pl voltam egy helyen. mivel tartom vagy próbálom tartani magam a napi 2 höz ( nekem ez egy biológiai és nem mentális felborulás elsősorban) ezért elindultam, de éreztem, hogy kellene...mondom akkor mi legyen most? Kibírhatom de minek? Annyira nem nagy cucc. Volt wc kúltúrált. DÖntöttem, csak lazán . Karórámat néztem, a bemenetel és a kijövetel között kézmosással összesen 3 perc 30 másodperc telt el. Nem nagy dolog. Senkit nem érdekel ez igazából.
UI : Nekem hosszú utazás előtt kényszeres sokszor, de ez egy olyan dolog, hogy tisztázni kell magadban 2 dolgot. Az egyik az az, hogy ha máskor kibírod akkor most is és pont.
2 és erre még szerencsére idejében jöttem rá: Ártok magamnak. Nem egészséges erőlködni sok egészségügyi problémát okozhat. Főleg a rossz wc papír.
Remélem megoldod ezt a helyzetet. Bízz a testedben. Ez a legfontosabb dolog. Egyszerűen a tested képes arra, készen áll rá és erre készült, hogy kibírja ezeket a szükségleteket és teljesítse egyéb feladatait. Ahogy nem muszáj folyamatosan enni, úgy nem muszáj folyamatosan erre gondolni sem.
UI: Egyél sok rostot.
Nagyon köszönöm neked 3-as, hogy ezt leírtad!
Ez a napirend tényleg jó ötlet, megfogadom, köszönöm mégegyszer a hasznos tanácsokat!
Jelentkezem majd szerintem egy-két hónap mulva a poszt alatt!
Hajrá! Betettem a kérdést a figyelt kérdések közé. Én is igyekszem még az utolsó csírákat is elfolytani, aztán itt terápiázunk majd :D
Remélem jó tapasztalataid lesznek.
Sikerülni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!