Mi lehet annak a pszichiátriai betegségnek a neve, ami van nekem? Többi lent.
Folyton agyalok, nem tudok megnyugodni. Paranoiás és nagyon pesszimista vagyok, kényszeresen visszatérő negatív gondolataim vannak, amik nagyban megnehezítik a napi funkcionálást, és egy idő után az emberek is kerülik a társaságomat. Megértem őket, de nagyon magányos vagyok.
Felnagyítom a problémákat, irracionális félelmeim/elméleteim vannak, és ha valaki ad egy számomra megnyugtató választ, 300-szor vissza kell kérdeznem, hogy valóban megnyugodjak, és ha sikerül is, rövid időn belül kezdődik elölről az egész.
Na jó, azért van amikor normális is vagyok, van amikor egész nyugodt tudok lenni, vagy ha nem is teljesen, időnként azért jól tudom kezelni. Viszont mindig visszatérnek olyan periódusok, amikor nagyon gáz a viselkedésem, és a barátaim az intelligencia szintemet is megkérdőjelezik, mivel begőzölt állapotomban mindent kényszeresen, 20x megkérdezek tényleg. Ilyenkor kétségbe vagyok esve. Szerintük kóros önbizalomhiányom is van.
Nagyon szeretnék fejlődni.
A hasznos válaszokat előre is köszönöm.
Nagyon jó lenne, ha valami tényleg segítene... Néha vannak pozitív gondolataim is, jó lenne stabilizálni őket
Te ezek szerint hiperaktív vagy? Annak lehetnek hasonló tünetei? Én egyszer olvastam az ADD-ről (ADHD H-hiperaktivitás nélkül), és tökre magamra ismertem...de akkor még az sincs kizárva, hogy hiperaktív is lehetek... Mondjuk ennek a találgatásnak tényleg nincsen értelme, bár én ebben jó vagyok ugyebár
ADD már nincs hivatalosan, ADHD van, és annak altipusai, figyelmetlen tipusu, hiperaktív-impulzív tipusu, és kevert. Én kevert vagyok.
Azért nincs már hivatalosan külön ADD, mert nagyjából arra jutottak az okosok, hogy igazából ők is hiperaktívak amúgy, "csak fejben". Magyarul rájöttek, hogy azoknak is gondolatrohanásuk van, nekik is csapong az egész, nekik is duruzsol ott bent állandóan az agyuk, csak épp nem mozgatják kezüket-lábukat közben mondjuk. Nem egy nagy különbség ez egyébként az egészet nézve
Hogy lehetséges-e, hogy ADHD-s vagy? Hát én nem tudom, egyelőre semmit sem írtál, ami alapján ki lehetne zárni, így részemről lehetséges. De nem nehéz egyébként megválaszolni ezt a kérdést, ugyanis az ADHD egy nagyon szerencsés dolog ilyen szempontból, mert gyerekkorban kezdődik, és jellegzetes tünetei vannak. Amikkel össze lehet téveszteni, azok jellemzően nem gyerekkorban kezdődnek (pl. érzelmileg labilis személyiségzavar, de akár egy szerfüggőség, vagy annak elvonása)
Persze ebben is tartom magam hozzá, hogy nem diagnosztizálunk itt, de pár kérdésből azért lehet valamelyest sejteni a dolgokat, viszont ezt csak nagyon kevés helyen tudják, jó sok várakozási idővel diagnosztizálni (1év felett)
#19! Kérlek ne gondolkodj így! Tarts ki! Ne tedd ezt a családoddal, ennél rosszabbat nem is tehetnél velük! Ha itthagyod őket, az a legrosszabb, amit tehetsz! Kérlek ezt ne felejtsd el! 🤗 Kérj segítséget! Pszichiátriai segítséget akár. Vagy szociális munkással is van lehetőség beszélni, tudnak stresszkezelő módszereket ajánlani, ez a szolgáltatás ingyenes.
Köszönöm a választ egyébként! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!