Mennyire problémás, hogy ahhoz, hogy egyáltalán elaludjak 4 Frontint kell beszednem este?
Nem érzem ezt jónak így. Lefekszem, semmi. Egyet beveszek még előtte fél órával - mert ez az amit kell - de semmi. Ugyanúgy nem alszom, ugyanúgy kalapál a szívem (és sülök meg a hűvös szobában is), ugyanúgy csak kínlódom 1-2 órát. Akkor feladom és beveszek még egyet, megint semmi, aztán még egyet, megint semmi és még egyet, akkor elalszom. Így sem alszom ki magam, van amikor felébredek 4-5 óra alvás után, aztán lehet kínlódni másnap is. És este hiába fekszem nem alszom el, csak hajnalban, ha már megvolt a 4 Frontin.
Ha "taktikusan" már előre beveszem a négyet (tettem egy próbát vele), elalszom szépen, de hajnalban felébredek arra, hogy szédülök (alvás közben, félálomban) és a végén 12-14 órát alszom, ami szintén nem jó. És persze kötelezően kesze-kusza őrült álmokkal (felébredek az álmomban abban a szobában ahol nagymamáméknál laktam régen, ahol mindig este van és a lámpa világít és úgy tűnik, mintha 16 órát aludtam volna és tartok tőle, hogy mit fognak szólni, aztán vidámkodunk velük, aztán akkor jövök rá, hogy valami nem stimmel, és rájövök hogy ez álom és felébredek itt, de úgy mintha valaki szólt volna, hogy ébredjek fel - nem hallok hangokat, simán csak akkor érzem az ébredést), rémálmokkal.
Létezik erre valami speciálisabb dolog? A pszichológusnál a 10-15 perces rendelési idő miatt lehetőség nincs elmesélni a dolgokat, ránézésre ő is csak arra megy, hogy kb. egyben maradjak, úgyis leszarja. Ha szereznék netről valamit arról mindig kiderül, hogy átverés, vagy illegális, vagy mindkettő és még tízszeres áron is van, törtmagyarral beszélő "cégnéven" irkáló emberektől, akiktől félek, hogy bűnözők, bajba kerülök, drogot adnak el altató néven stb. Aztán persze úgyse lesz belőle semmi, mert gyanakszom, mert félek, mert mindig győz a betyárbecsület.
Pedig nem vágyom most másra, csak egy jó alvásra. Tartósan. Háziorvosom instant átirányít a pszichológiára, mert aggódik, a pszichológia meg ennyire képes. Régebben szedtem altatókat - tartósan - nem tudom mennyire lenne bölcs megint elkezdeni. Egész életemben voltak ezzel problémáim, sokáig a "túl sok alvás" volt a gond, aztán a túl kevés, most mindkettő egyszerre, logikátlanul.
Továbbá tisztában vagyok azzal is, hogy nemsokára valószínűleg meghalok szív és érrendszeri problémában, amit elfogadok, csak minden percet "pazarlásnak" tartok ami amiatt megy el, hogy megint nem alszom és csak kínlódom egész nap, alig tudok elmenni az innen 5-10 percre lévő helyekre, fáj minden, az egészségügy pedig a nullával egyenlő a régióban, ugyan van (sok helyen még ez sincs), de általában csak ide-oda passzolgatnak, 3-4 hét mire valahová időpont is érkezik, sok gépbe be se férek, vagy alapból nincs stb.
Na, most válaszolok:
13
0,25-ös. Ezt arra kértem, mert esténként egy időben szörnyű mértékben tört rám a szorongás, a félelem és tévedésből ezt csillapítottam altatókkal (hosszú történet). Aztán amikor a 20-as csomag elmegy 20 nap alatt (vagy kevesebb), ott már azt éreztem, hogy gond van. Nagy gond. Most a szorongás megszűnt, az antidepresszánsom miatt, igazából a Frontinra se lenne szükségem, mert megszűnt az a szörnyű szorongás.
A gond az, hogy aludni viszont nem tudok, úgyhogy akkor vissza kellene ehhez térni, vagy nem tudom. Legközelebb, ha megyek az orvoshoz vissza, akkor megkérdezem, hogy mi legyen, mert ez így nem minőségi ugrás. Megszűnt az a szörnyű fojtogató érzés ami minden estémet jellemezte - ez mindenképp jó. De az alvás hiánya kiváltja, hogy úgy érzem, hogy egyre szarabbul vagyok. És ez nem szűnik meg. Nem tudom van-e "gyengébb" altató ami középen van a régi erősebb változatoknak, de a citromfű, melatonin meg a többi gyengénél erősebb.
14
Elhanyagolható, mivel nemsokára szívinfarktusban meghalok vagy valami ezzel kapcsolatos dologban, esetleg gyomorfekélyben. Sosem terveztem hosszabb életet élni, már most csak a múltam és a szép emlékeim vannak, jövőm nincs. Minden nap amikor sikerül aludni, visszaálmodom magam azokba az időkbe amikor még minden szép volt. Aztán keserű az ébredés.
A végső csapást a covid-mánia jelenti, úgy érzem a szabadságom utolsó morzsáit ették meg ezzel, többé nem lehetek szabad, mindenhol idióta szabályokat kell követni, még többet, mint eddig. És ennek már nem lesz vége, mert a felsővezetésnek (globálisan) ínyére van, hogy kicsit pontosabban lép egyszerre a nép.
12
Igeeeen, ettől tartok én is, hogy valami drogot adnának, ami még durvább, mint akármelyik altató vagy nyugtatószer és onnantól kizsarolnának belőlem mindent és a börtön lenne a vége, ami nem jó. Sok időre már nem kell berendezkednem, de ezt szeretném (amennyire hagyják) szabadon tölteni.
11.
Minden folyadék számít? Esténként fél liter citromfűlevélteát meg egy liter tejet szoktak inni, a vacsora és a lefekvés közötti kb. 4-5 órában.
Mobiltelefonos alvás-monitorozó alkalmazással (például Snorelab) vedd fel az éjszakai alvásodat. Van -e horkolás, hirtelen felhorkantás, légzéskimaradás vagy bármi.
Szomnológushoz is fordulhatsz alvásközpontban, háziorvostól kérhetsz beutalót.
Szomorú olvasni hogy mennyire lemondtál az életről. :( Lehet hogy rendbehoznák az alvásodat, megtalálnák az okát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!