Ugye nem lesz delirium tremensem ha egy hete minden este megittam 3-4 deci 37.5%-os pálinkát?? Egyáltalán nem vagyok függő nappal mikor nem iszom semmilyen hianyerzetem nincs, elotte utaljara 2 eve ittam egy felest. Ugy nem lesz delirium tremensem?
Dohanyozni dohanyzok tehat tudom mi az a fuggoseg de az alkohol egyaltalan nem hianyzik.
ugye nem lesz DELIRIUM TREMENSEM ha abbahogyom holnaptol??? Egeszseges 18 eves vagyok.
"nem lesz delirium tremensem"
Az nagyon sok tényezőtől függ. Egy az alkoholhoz nem hozzászokott személynél sokkal kevesebb ivásnál alakul ki ez az állapot - Apám csak úgy hívja delirium KREDENC :DDD
Aki sokkal jobban hozzá van szokva az alkoholhoz, annál több szesz kell a kredenchez. Én pl simán beverek 10 átlagos 5%-os sört anélkül, hogy megborulnék - jópofa leszek tőle és kb ennyi... Van aki pedig 2 hasonló sörtől a padlón vonaglik és könyörög a kegyes halálért. (kolléganőm ilyen :D 2 sör és 4-en támogatjuk hazáig.)
"minden este megittam 3-4 deci 37.5%-os pálinkát?? Egyáltalán nem vagyok függő"
de, függő vagy!!
nem a mennyiség számít, hanem a rendszeresség!
Ha MINDEN este betolod a szeszt, akor függő vagy!
Ha durvábban nyomod az ipart és több alkoholt viszel viszel be a szervezeretbe az nem azt jelenti, hogy alkoholista lettél, hanem azt, hogy hozzászoktál az alkoholhoz!
És ki kell hogy ábránditsalak, jóval régebben alkoholista lettél. Függő vagy!
A Delirium tremens nem attól függ, hogy hány hónapig, évig iszol! A d.t. gyakorlatilag heveny alkoholmérgezés ami a rövid időn belül bevitt nagy mennyiségű alkohol okoz! Akkor is kialakul ha soha nem ittál semmi alkoholt.
Tehát
ha rendszeresen iszol - alkoholista vagy
ha hirtelen sokat iszol - akkor kkialakulHAT a d.t.
"A d.t. gyakorlatilag heveny alkoholmérgezés ami a rövid időn belül bevitt nagy mennyiségű alkohol okoz!"
Ezért hiányolom az oktatási rendszerből is a helyes internethasználat tanítását, mert Piroska néni és az unokája szűretlenül olvashat ehhez hasonló baromságokat.
"Ahelyett, hogy hőzöngsz, már régen utánanézhettél volna, hogy pont az ellenkezőjét állítottad a valóságnak."
nem hőtöngtem! - nem akartam hőzöngeni!
right?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!