Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon erős(jogos) bosszúvággy...

Nagyon erős(jogos) bosszúvággyal, ami már felemészt mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Többféle mentális problémával is diagnosztizáltak, van olyan bantas, ami ptsd-t okozott, border is vagyok, kényszeres gondolatokkent jönnek vissza a bantasok es úgy érzem csak a bosszú segíthetne. Csak nem tudom hogyan kellene kivitelezni. Van olyan akit mar zaklattam online egyelőre névtelenül, de ez sem segített.. túl sok igazságtalan bántást kaptam és nem tudom feldolgozni őket

2022. jan. 23. 14:45
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Az iskolai bantasok abszolút örökre megmaradnak. Gyerekként minden nem gyomorgörccsel kell bemenned hogy ma épp ki száll rád és folyton mondják rád a gyúnyneveket. Emiatt lettem szorongó. Ráadásul a legrosszabb hogy meg sem védtem magam, bennem maradt amit mondanom kellett volna. Sőt, ütnöm kellett volna. Munkahelyen is, lakótársak is hazudgáltak rólam folyamatosan. Ettől is gyomoridegem van. Egyszerűen ki vagyok téve ennek mindenhol. A “férfiak” többségétől meg undorodom, attól meg plane hogy van pofájuk hozzáérni egy nőhöz engedély nélkül. Ráadásul általában ettől is csak lefagytam a szorongás miatt. Legszivesebben egy csettintéssel elintézném az összes ilyet. Ha nem lenne ez baj a fejemben, nem is jönnek ide kiírni magamból.
2022. jan. 23. 19:03
 22/31 A kérdező kommentje:
*minden nap
2022. jan. 23. 19:03
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Neked az a bajod, hogy alacsony az ingerküszöböd. Edzzed magad. Amíg felveszed, lelki nyomorék leszel. Engem is idegesített rengeteg dolog, mégis megtanultam leszarni. Aktív negatív bántásokat meg úgy oldhatsz meg, hogy elkezded élvezni őket. Pl. belelöknek egy hordó szarba azt mondod jajj de jó ez a hordó szar, fürödjünk benne egyet. Bántani csak azt tudják, akin látják, hogy zavarja.
2022. jan. 23. 19:14
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút örökre megmaradnak... Velem olyan dolgok történtek gyerekkoromban, hogy a legtöbb ember, akinek elmesélem, egyszerűen nem hiszi el. Azt hiszik, ilyen nem történik a világban, és biztos kitalálom az egészet. Pedig nem. És azzal együtt is, hogy gyűlölöm azokat, akik ezt tették velem, egyrészt meg nem ölném őket, másrészt meg többé-kevésbé tudok rendesen funkcionálni az életben, nem a bosszúvágy teszi ki a napjaimat.

A kérdés az, hogy erre te miért nem vagy képes. Nem ismerlek, úgyhogy lehet, hogy tévedek, de látatlanban azt gondolom, valószínűleg nem arról van szó, hogy a téged ért sérelmek annyira kirívóak és megbocsáthatatlanok lettek volna. Inkább az a valószínű, hogy veled történt valami más, mondjuk szülői bántalmazás vagy más efféle, ami miatt nem vagy felvértezve azzal a lelkierővel, ami segítene neked feldolgozni ezeket a bántásokat.

A megoldás pedig semmiképp sem az, hogy bosszút állsz emberek tucatjain vagy százain. Eleve garantálva van, hogy az ilyen esetek újra és újra megtörténnek. Bosszú helyett azt a lelkierőt kell kifejlesztened magadban, ami segít megvédeni magad az ilyen helyzetekben, vagy egyszerűen átlépni az erőszakos segxgfejeken, akikkel sajnos óhatatlanul szembetalálkozik az ember az életben.

2022. jan. 23. 19:17
 25/31 anonim ***** válasza:
16%
Férfiak diszkóban meg fogdosnak, azért is van a diszkó. Egy normál nő a kellemetlenkedőket is le tudja rázni, van hozzá eszköztára. Gyakran közel kell engedni őket. Aztán benyomod, hogy gombás vagy. Vagy elkezded mesélni, hogy mennyi lepedéket kaparsz le a fogadról esténként. Okosoknak áll a világ.
2022. jan. 23. 19:21
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a dolgok a múltban vannak, és az a baj, hogy nem igazán lehet utólag elégtételt venni. Én nem mondom, hogy engedd el, mert ezt nem lehet akarattal megtenni... Szerintem az egyetlen, ami segít, az a továbblépés. Azaz arra koncentrálj, amit ma megtehetsz magadért, és a jövődért. Így visszaszerzed a kontroll érzetét. Lehetnek először apró dolgok is, amik örömet okoznak. Pl. egy fürdő, valami jó film, zene, olvasnivaló. Aztán ha lesz valamilyen célod, az még jobb, ha azért tudsz tenni nap mint nap. Pl. egy tanfolyam elvégzése, álom munkahely, akármi. A bosszút meg rá kell bízni a karmára. Nekem már sok esetben bizonyította a létét, igaz, nem mindig. Volt közte iskolai kiközösítés is. Ott nem láttam, hogy megszívták volna a szemétkedők, de az az érdekes, hogy amikor találtam új barátokat, már nem is érdekelt! Szóval ezért is mondom, hogy a továbblépés segít... A bosszú tervezgetésével csak beleragadsz a tehetetlen düh állapotába, ami felemészt, vagy még nagyobb bajba sodorhat, ha valami butaságot csinálsz. Meg gondolj bele az elkövetők nézőpontjába, ők csak röhögnének a markukba, ha látnák, hogy még mindig miattuk emészted magad. Ezzel szemben, ha azt látják, hogy jól megy a sorod, és tojsz rájuk... erre mondják, hogy a legjobb bosszú a boldogság. :)
2022. jan. 23. 19:29
 27/31 A kérdező kommentje:
Igen, csak szerintem nem éri meg élni azok után hogy ennyi bántást kapott az ember. A környezetemben senki nem kapott annyit mint én... nekem szerintem ez a sorsom. Mindenkit meggyulolok akivel egy kis konfliktusom is van és nem értem hogy képzelik hogy beszólhatnak nekem. Gyulolok legalább 15-20 embert. Fekszem az ágyban es azzal gyötröm magam hogy mit kellett volna tennem az adott szituációban, de a szorongás miatt nem tettem
2022. jan. 23. 19:39
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neked mindenképpen érdemes lenne elmenned egy jó pszichológushoz, vagy más terapeutához, aki segít feldolgozni mindezeket, amin emészted magad, hogy ne a múltba ragadva kelljen élned az életed hátralévő részét.
2022. jan. 23. 19:45
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Itt a rágódással van a gond. Amúgy megértem. Hasonló gyerekkorom volt, mint 29-nek, és az is igaz, hogy nincs olyan, hogy "na, én már megkaptam a szenvedésadagot az életre, akkor már többet ne bántsanak", sőt... Újra és újra történnek rossz dolgok, sokszor pont a múlt lenyomatai miatt is, ill. mert egyszerűen sok az értetlen, érzéketlen, szemét ember. Emiatt valóban fontos lenne a reziliencia (ellenállóképesség) fejlesztése is. Élni érdemes, mert jönnek még jó dolgok is, és akkor ezek mind jelentőségüket vesztik majd! De a rossz dolgok meg sajnos felelevenítik a negatív emlékeket... Szóval ezért szükséges egy fókuszváltás, ahogy a 31. hozzászólásban írtam... Nekem ez az 1 dolog segített. Ja, és még annyi, hogy a visszaszólás általában jó (idővel menni fog), de néha csak még több bajt okoz, szóval emiatt se bántsd magad.
2022. jan. 23. 19:55
 30/31 anonim ***** válasza:
Mizu azóta?
2022. jan. 24. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!