Kidobott a tb-s pszichológus. Hogyan terápiázzam magam egyedül?
Az jo hogy nem lettel gyogyszerfuggo
Keress masik pszichologust a kornyekeden mast nem tudsz tenni.Probalj ne ezen agyalni mint irtam es sportolj,setalj a szabad levegon,nezz vicces filmeket es gondolj arra hogy anyukad biztos jo helyen van
Azt mondtad te mindent beletettel, hogy javulj.
Pontosan mi is volt az a minden?
szóval az történt amit korábban leírtak neked. Eljártál terápiára de semmi önerőt nem raktál bele.
A terápia mellett önerőből is foglalkoznod kell önismerettel, megtanulni relax gyakorlatokat, foglalkozni a halállal.
Én pl bátran ajánlom neked irvin d yalom könyveit.
Elhűlve olvastam a sok empátiamentes, ádozathibáztató választ.
Pszichoterápiából kidobni a klienst szakmaiatlan és etikátlan. Angolul külön kifejezés van erre, "client abandonement" (kliens elhagyás). Az USA-ban, ha egy terapeuta bizonyítottan ilyet követ el, elvehetik tőle a működési engedélyét.
Ehhez képest itt a válaszolók nagy része a kérdezőt hibáztatja, meg arra célozgat, hogy biztos nem fektetett elég energiát a terápiájára. Miközben a pszichológusnak kutya kötelessége lett volna megfelelően kezelni az indulatáttételt. Ha meg szakmailag nem volt képes kezelni az esetét, akkor át kellett volna irányítania felkészültebb kollégához. Az a pszichológus, aki kidobja a kliensét, dilettánsan és etikátlanul viselkedik.
Kérdező, nagyon nehéz helyzet, amit leírsz.
Amit tudok javasolni:
Könyvek: Bessel Van der Kolk, és Peter Levine könyvei, már magyarul is elérhetőek
Ha tudsz angolul, Peter Levine-nek van megvásárolható Somatic Experiencing hanganyaga. Youtube-n angolul elég sok anyag található trauma témában. Suki Baxter-nek vannak pl. szomatikus meditációi, nem tudom mennyire jöhet be ez a vonal.
Nem tudom, mennyire van lehetőséged magán terapeutára. Létezik egyébként Áttétel Fókuszú Pszichoterápia (TFP), ott elég erősen az indulatáttételre és a viszont indulatáttételre fókuszálnak.
18
Nézd meg a 14-es választ. 0 százalékra van értékelve. :)) (Én vagyok a negyedik az egészség kategóriában válaszolók listájában.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!