Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért gyűlölöm magam? Mit...

Miért gyűlölöm magam? Mit lehetne tenni ellene?

Figyelt kérdés

Próbáltam már pár dolgot hátha kevésbé érezném magam egy senkinek, de csak egyre kevesebbnek érzem magam. Lefogytam, edzek aminek van is látszata, objektíven azt hiszem semmi gond a külsőmmel. Viszonylag jó munkahelyem van, nem élvezem különösebben de elvagyok, jól fizet. Sajnos nincs és soha nem is volt olyan dolog ami érdekelt volna annyira, hogy ténylegesen élvezni tudjam szóval nem tudok elképzelni olyan munkát amit ennél jobban tudnék szeretni. Nincsen egyetlen emberi kapcsolatom se és soha nem is volt, nem járok el sehova, nincs hobbim amit élveznék, edzeni se szeretek és nem tölt el semmilyen pozitív érzéssel csak azért csinálom hátha idővel éreznék tőle valami jót is. Van félretett pénzem de nem tudom hasznát venni, nem költök semmire, nem igazán van olyan dolog ami örömöt okozna ha megvenném vagy vágynék rá. Ha elérek valamit amitől másnak sikerélménye lenne valamiért csak még szarabbnak érzem magam, viszont a kudarcokat nagyon nehezen viselem. Nehezen tudok kommunikálni emberekkel, szüleim eléggé elszigetelve tartottak egész gyerekkoromban szóval nem nagyon alakultak ki szociális készségek, később pedig saját magam zárkóztam be ami csak tovább rontott rajta. Próbálkozom vele, próbálom erőltetni és szoktatni magam az emberekhez már kb 3 éve, de nem lett jobb. Tudom, hogy semmi okom a panaszkodásra és arra, hogy így érezzek mert sajnos rengeteg ember van rosszabb helyzetben mint én, de mégis képesek élvezni az apró örömöket és képesek szeretni magukat.

Próbáltam már sokmindent hátha valami elviselhetőbbé tenné az életet de eddig semmi nem tudott boldogságot okozni.

Esetleg van vagy volt valaki hasonló helyzetben? Tudnátok tanácsolni valamit?

2022. jan. 12. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Ezt hívják úgy, hogy depresszió. És egy jó pszichológushoz kell menni. Nem biztos, hogy az első jó lesz, ha néhány alkalom után se hódít meg, akkor válts. De kezelhető. Elképzelhető, hogy pszichiáterhez is elküld antidepresszánsért, mert az életeseménnyel nem magyarázható depresszió szervi eredetű, az agyi ingerületátvivő anyagok áramlását kell megjavítani.

Mindenesetre folytasd az eddigi erőfeszítéseidet. Valószínűleg azért nem érzed jól magad sehol mert egyedül vagy. Olyan nincs, hogy valakit semmi nem érdekel, keresd meg a hozzád való hobbikat, többet, és csatlakozz művelődési házakban klubokhoz, csoportokhoz. Elsősorban a sport, kirándulás, tánc, művészeti alkotás jöjjön szóba, ezek terápiás erejűek, de hasznos még a főzés, nyelvtanulás, filmklub, meg bármi, ami érdekel (barkácsolás, modellezés, éneklés, táncház). Önkéntes lehetőségeket is kereshetsz, pl ételosztás, tanodákban korrepetálás.

2022. jan. 12. 15:39
 2/6 anonim ***** válasza:
37%

Itt olvastam, kipróbáltam semmi vesztenivaló alapján és tényleg ajánlom: Rhodiola Rosea, ez gyógynövény, GymBeamnál találtam, és B3 vitamin, ezt is ott találtam, 500mg.

A saját kísérletem még napi 2X1 1500mg jutavites C vitamin retard és B vitamin komplex Interherbes. Este veszem be, sokkal jobbnak bizonyult, mint reggeli bevétel, pedig már ott is jó volt a hatás. Kb. a 2. héten éreztem, hogy igen, ez tényleg változást hozott, a B komplexet és a reggeli bevételt kb. 2 hónap után vezettem be és az hozta az igazi áttörést. Mindig beveszem, nem hagyom ki.

2022. jan. 12. 15:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok, amit az egyes írt elsődlegesen, talán a második része a hozzászólásának nehezen (nálam sehogy) sem kivitelezhető, de ez az ördögi kör miatt van. Az első lendület nélkül nem biztos, hogy menni fog. Az nálad mindenképpen jó, hogy teszel erőfeszítéseket.
2022. jan. 12. 15:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, tanácsokat!

Régóta gondolkodom azon, hogy felkeressek egy pszichológust. Azt hiszem adok ennek is egy esélyt.

2022. jan. 13. 02:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Pont leírtad az érzéseim. Bár én már dolgozni sem tudok járni, és nagyon erős késztetésem van az öngyilkosságra, bár tudom hogy ez csak az agyam játéka.. próbálok racionálisan tekinteni erre az egészre.

Hogy mit tudnék tanácsolni? Keress fel egy szakembert, ne fajuljanak el addig a dolgaid mint nekem.

2022. febr. 9. 16:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Nagyjából leírtad az életemet.. Annyi különbséggel, hogy nekem voltak kapcsolataim, csak leepitettem őket lassan..

Én szakemberhez fordultam közel 10 év halogatas utan: c-ptsd és depresszió lett a diagnózis.

Úgy, hogy egy alapvetően vidám, pozitív ember látszatát keltemx még a saját szememben is.

Még az út elején járok, de már könnyebb valamivel.. Menj el te is!

2022. febr. 11. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!