Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért büszke valaki arra,...

Miért büszke valaki arra, hogy tizenpár éve nem járt orvosnál?

Figyelt kérdés
2022. jan. 3. 20:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Biztos úgy érzi különleges...
2022. jan. 3. 20:43
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Figyu, amikor a háziorvos mellém ült szülőin, fogalmam nem volt, honnan ismerem. 14 éves korom óta nem jártam nála. Kellett volna?
2022. jan. 3. 20:44
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

Ez egy jó kérdés.

Egyfelől nagyrészt nem érdem, hanem szerencse kérdése, hogy hányszor kap el dolgokat, azok milyen súlyosak, de sok krónikus betegség is.

Másfelől anyajegykontrollra, fogászati kontrollra, fogkőszedésre, vérvételre, vizeletvizsgálatra, nőknél emlőszűrésre, nőgyógyászati vizsgálatra, méhnyakrákszűrésre illene évente elmenni. Aki nem jár szűrésekre, az felelőtlen.

2022. jan. 3. 20:51
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Menőnek érzi magát. A kérdés az, hogy miért ettől. Na hát, azért, mert ennyi az életük, nincs mire büszkének lenniük.

Nálunk is van ilyen.

"Én annak idején havi 30 ezerből is megéltem".

"Én már vagy 20 éve nem voltam orvosnál, te minek mész, nem tudnak azok semmit, igyad a hagyma teát".

"Voltán külföldön? Az semmi, csak sznobság".

"Na mi van, van pénz xy-ra? Jól fel vitte az Isten a dolgodat"

Ezek mindennapi dolgok egyes embereknél. Sajnos nyomorultak, nem szabad velük foglalkozni.

2022. jan. 3. 20:51
 5/11 anonim ***** válasza:
11%

Miért baj ha valaki sok éven át nem jár orvoshoz? Én konkrétan 4 éve nem voltam, és nem azért mert nem voltam beteg. De amikor 4 évvel ezelőtt egy durva mumpszbetegségnél( én sem tudtam, hogy mumpszos vagyok, azt hittem fülgyulladás) a sürgősségin ültem 5,5 órát, majd amikor végre bejutottam egy nővér vizsgált meg (a fülemet nézte), és közölte semmi bajom, ő nem lát gondot. Közben meg szó szerint a fél arcom bedagadva, 39 fokos lázzal ülök a vizsgálóban, úgy kellett egy újabb időpontot kérnem amit 2 nappal későbbre kaptam, hogy orvos vizsgáljon meg, ne nővér. Amikor végre bejutottam az orvoshoz, ő a google keresőn próbálta a tünetek alapján behatárolni, hogy mi is a bajom. Végül egy magánorvoshoz mentem, nagyon drágán tudtam meg a diagnózist. Na azóta bármi bajom van, google-n kikeresem, kigyógyítom magam, de orvoshoz nem megyek. Ja, és nekem azóta senki sem szidhatja a magyar egészségügyet,mert az angliai egészségügy sokkal rosszabb.

37/N

2022. jan. 3. 20:57
 6/11 felkelhetetle ***** válasza:
74%

Azért mert azt hiszik, ha nem találkoznak orvossal akkor egy védőburokban élnek és elkerüli őket a baj, lényegében a szerencsére bízzák az egészségüket.

Ha az emberek akkor is mennének ellenőrzésekre, amikor nincs semmi bajuk, sok értelemtelen haláleset elkerülhető lenne...

2022. jan. 3. 21:09
 7/11 A kérdező kommentje:

4# köszönöm!!

Azért büszke erre mert sok rossz dolgon ment át (amit magának intézett el). Viszont büszke arra hogy túl van rajta, tehát "erősnek" vallja magát.

Ez alapján az is büszkeség ha orvos nélkül kibírja, mert pl van egy mély seb, kimossa vízzel és beköti. Majd hősnek érzi magát.

2022. jan. 4. 08:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Én sem voltam nagyon rég óta. Jó így. Az orvoshoz mászkálás a gyengeség jele, főleg egy férfinél. A betegállomány pedig a szememben szégyen. (Kivéve pl. balesetet.)
2022. jan. 4. 10:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Gyengédség jele. Ez hülyeség.
2022. jan. 4. 11:14
 10/11 felkelhetetle ***** válasza:
49%
8 Meghalni 40-50 évesen egy megelőzhető betegség miatt pedig maga a hősihalál igaz? :)
2022. jan. 4. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!