Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ekkora dózistól meghalhat /...

Ekkora dózistól meghalhat / meghalhatott volna? Mire lehet számítani?

Figyelt kérdés

Azért írom ki a kérdést, mert össze vagyok törve, és nincs a környezetemben olyan, aki átélt hasonlót, így egyikünk sem tudja, hogy mi lesz a folytatás! Aki volt már hasonló, avagy ilyen szituációban, elmondaná, mire várhatunk?

Nem fogok élettörténenet írni, segítséget kérnék, nem ócsárolást... Köszönöm!

Hívott a húgom telefonon, hogy nagyon rosszul van. Kérdeztem mit csinált, de alig tudott beszélni, és nem válaszolt. Anyukámat riasztottam, aki átment hozzá, majd hívott mentőt... Elvitték, de ennyit tudok, most tartok anyukánkhoz.

Ő azt mondja, hogy amit látott, és amit a tesvéremből ki lehet szedni annyi, hogy kb 6-8 algoflexet és 12 db algopirint vett be, valamint erre nagyjából 20, de lehet, hogy 30 db vérkeringésre való gyógyszert, amit szed. Ennek a nevét nem tudom. Ha minden igaz alkoholt nem ivott rá, se volt a szobályában üres sörös doboz. Fogalmam sincs ez mekkora dózis és milyen kombináció! Mivel látogatási tilalom van, azt sem tudom be tudunk-e majd menni hozzá.

Szerintetek ez elég lett volna a halálhoz, vagy ez enyhe adag? Fogalmam sincs mihez kezdjek.

2021. dec. 30. 14:55
 1/6 A kérdező kommentje:
A db alatt gyógyszerszemet értek, nem dobozt, és bocsánat az összeszedetlen, pontatlan kiírásért.
2021. dec. 30. 15:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem enyhe adag. A testvéred öngyilkossági kísérletet követett el, de úgy látszik - szerencsére -, menet közben meggondolta magát és felhívott téged. A kérdésedre csak az orvosok tudnak hasznos választ adni. A db nem elegendő információ, az adott gyógyszerek kiszerelésenként eltérő mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak. Annyi biztos, hogy az Algoflex és Algopirin túladagolást viszonylag könnyen kezelik kórházi körülmények között.
2021. dec. 30. 15:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, majd valószínű kimossák a gyomrát és küldik pszichiátriára
2021. dec. 30. 15:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez lemaradt: amint javul az állapota, rögtön viszik is át a pszichiátriára. (2#)
2021. dec. 30. 15:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Kimosták a gyomrát, valami csodával határos módon ébren is tud maradni, elmondta, hogy 30-30 szemet vett be algoflexből és algopyrinból is, valmint arra 20 szem másik gyógyszert. Azt mondták, hogy ez lehetett volna halálos adag, bár laikusként nem gondoltam volna, hogy ennyi gyógyszertől meg lehet halni. Szerencsére jól van, azaz jobban!
2021. dec. 30. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A gyógyszer-túladagolások sokszor kiszámíthatatlanok, toxikológiai kezelés hiányában akár halálosak is lehetnek, főleg bizonyos kombinációk esetén. Az Algopyrin, Algoflex a vesét, májat károsíthatja, a keringésre szedett gyógyszer (bár nem tudjuk, mi) a veszélyesebb, mert vészesen leeshet a vérnyomás vagy pulzus. Szerencsére ha időben kórházba kerül, ezek is jól kezelhetőek. Jobbulást a húgodnak!
2021. dec. 30. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!