Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Félek elaludni?

Mit tegyek? Félek elaludni?

Figyelt kérdés

Alvaszavarom van, nem tudok aludni. Es rápanikolok az egeszre, ez ratesz megegy lapattal(hogy pl ha 2-3 orakat alszok csak egy ido utan meghalok emiatt) es emiatt sokaig fennt vagyok es nem tudok ellazulni, a labam is mintha bizseregne(ezt szerintem en kepzelem be, 1 honapja szinten volt ilyenem, ott a kezem zsibbadt, azt is bekepzeltem). Egyszeruen rastresszelek az egeszre, es elkezdek ideges lenni es sirni ha 1-2 ora utan meg forgolodok. Mit tegyek?

16/l

2021. dec. 28. 10:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Igeen alszok csak keveset, ez mlst megnyugtatott koszonom!
2021. dec. 28. 15:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem tudsz belehalni!!

Ez olyan, minthogy abba sem tudsz belehalni, hogy befogod az orrod és nem veszel levegőt.

A szervezeted ösztönösen elalszik magától - bármilyen helyzetben (zajban, fényben, szorongva) - ha már olyan kimerült vagy. (Persze nem jó odáig eljutni.)

Szerinted nincs esetleg olyan ember (pl. rokon), aki mellett feküdve biztonságban éreznéd magad? (Kivel laksz együtt? Vkit nem tudsz megkérni, hogy ilyenkor aludjatok egy szobában?)

Délután szunyókálást próbáltad már? :) (Akkor nincs olyan nyomás, hogy x óra múlva fel kell kelni, jaj, már csak x órát fogok aludni.)

2021. dec. 28. 20:34
 13/14 A kérdező kommentje:
Delutan regebben nagyon nagyon nagyon ritkan szoktam, megprobalom. Ma anyukamekkal alszom, eddig noveremmel probaltam aludni
2021. dec. 28. 21:00
 14/14 A kérdező kommentje:
Az a baj velem ha pl fel oran belul nem tudok egybol elaudni mar ideges leszek es elkonyvelem magamban hogy jo, most akkor nem tudok aludni stb.
2021. dec. 28. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!