Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagy eséllyel borderline...

Nagy eséllyel borderline személyiségzavarom van. Hol és hogy lenne érdemes segítséget kérnem?

Figyelt kérdés

Szinte biztos vagyok benne hogy ez a probléma gyötör engem, szinte minden tünete igaz rám amit írnak róla. Elviselhetetlen vagyok. Mindig bántom azt, aki szeret és akire szükségem lenne. Egyszerűen nem tudok normálisan viselkedni, nem tudom az indulataim kezelni, dührohamaim vannak. Mindig azon vezetem le a feszültséget aki a legközelebb áll hozzám és aki mindennél jobban szeret. Mégse érzem mindig hogy szeret, folyton félek hogy elhagy és hogy nem vagyok elég jó neki. Félek mindig saját magamtól is, hogy sose leszek igazán jó semmire, mindenkit csak bántok, magamat se tudom elviselni, saját magamnak se tudok megfelelni. Fogalmam sincs hogy mit akarok az élettől, egyáltalán mire vagyok jó. Sokszor érzem magam magányosnak, meg nem értettnek. Olyannak akit senki nem szeret, aki senkinek se fontos. Rengeteget szorongok, levert vagyok. Mindig is ilyen voltam sajnos, de már eljutottam oda hogy belátom, hogy ez mennyire nem normális, nem lehet így élni, én ezt így nem bírom tovább és szeretnék más lenni. Sajnos magamtól ez nem fog menni, próbáltam változni de nem ment.

Kisvárosban élek, nem tudom van-e a közelemben olyan szakember aki foglalkozik személyiségzavarokkal.

Pszichológust kéne felkeresnem, vagy mi más lehet a megoldás erre, hogy ezt a problémát tudjam orvosolni? Esetleg érdemes lenne valamilyen komolyabb terapeutát felkeresni? Tudtommal a közelemben nincsenek túl jó, erre szakosodott szakemberek. Pedig nekem mindenképpen jó lenne egy igazán jó segítség. Több pszichológusnál jártam, sajnos egyik se segített.

Bármilyen tippet, tanácsot elfogadok, hogy mi segíthet a helyzetemen.

Előre is köszönöm a válaszokat és a segítségeket!

2021. dec. 28. 00:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%
Én havi két alkalommal megyek legalább. Bár nekem nincs személyiség zavarom csak a feleségem borderline, de ő meg tagadja. A pszichiátere mondta azok alapján amiket elmondtam neki és amiket ő látott nála. De diagnosztizálni nem tudta, mert két alkalom után nem ment hozzá. Pedig minden tünet stimmel sőt még könyvet is vettem erről és totál ledöbbentem, mert ami abban le volt írva azon mind keresztül mentünk.
2022. jan. 1. 01:04
 12/15 anonim ***** válasza:
42%

Még annyit, hogy van a RÉV szolgálat náluk vannak kifejezetten erre specializálódott szakemberek. Nem sok városban működik, de nekem is pár napja ajánlotta az egyik régi barátom. Ott a feleség testvére borderline.

Eleve mondd el, hogy van egy ilyen gyanúd, hogy személyiség zavarod van. Akkor már másképp állnak hozzád az orvosok is. De a legnagyobb lépést már megtetted, hogy felismerted, hogy valami nincs rendben és nem tagadod, mint a feleségem.

2022. jan. 1. 01:07
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!
2022. jan. 1. 20:32
 14/15 anonim ***** válasza:
2022. jan. 6. 16:14
 15/15 chuky85 válasza:
84%

Kedves Kérdező!

Lehet már nem aktuális, de leírom velem mi volt. Még friss!

Gyerekkorom óta többször megfordultam pszichiáternél, pszichológusnál, bár inkább az előbbinél. Mindig depressziót állapítottak meg és gyógyszerrel tömtek. Nyáron olyan válságba kerültem, hogy azt éreztem itt vége mindennek, ez így tovább nem mehet. A nehezebb utat választottam és elmentem a helyi pszichiáterhez, ajánlotta az egyik egyetem pszichológia tanszékét. Sokat kellett várni, kb. 1,5 hónap volt mire bejutottam. Volt egy előzetes beszélgetés. Ezt kiértékelte a szakmai team és ez alapján kerültem pszichológushoz. Sokféle tesztet kellett kitöltenem, volt, hogy minden ülés előtt újra és újra. De a szakmai team kiértékelte ezeket és bizonyossá vált, hogy borderline vagyok. Akkor hallottam először erről, de szinte kivétel nélkül illik rám. Furcsa, de megkönnyebbültem, úgy éreztem, hogy van valaki aki érti mi zajlik bennem, még azt is amit én sem tudtam megérteni. Most erre specializálódott szakembert keresek, jelzem, nem sok van az országban (vagy én nem találtam). DE, tudom mi a "baj" velem :)

Ezzel arra akartam kifutni, hogy ne add fel! Lehet, hogy az első, második, sokadik szakember tud csak segíteni a diagnózis felállításában. Ha nem érzed a közös nevezőt, hagyd ott, keress mást.

Ha gondolod, írj privátot.

2022. jan. 20. 19:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!