Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bipoláris zavar,mi lehet?

Bipoláris zavar,mi lehet?

Figyelt kérdés
Nemrég vagyok túl egy szakításon, és összeségében elég sok mindenen.De több,mint 2 hónapja elég súlyos hangulatingadozásaim vannak.De nem úgy kell elképzelni,hogy csak pár napig,hanem mindennap.Pl. Egy pár óráig fantasztikusan érzem magam,kiakarom élvezni az életem,2-3 óra (akár több vagy kevesebb idő alatt)múlva már eléggé depresszív gondolataim vannak minden féle szempontból.(Itt gondolok öngyilkossági gondolatokra,elvesz minden életkedvem.Másrészt néha azt sem tudom ki vagyok igazán,egyik percben xy a meglátásom a dolgokról,domináns,egoista személyiség vagyok,1-2 nap vagy pár óra elteltével már teljesen más a meglátásom,önbizalomhiány kerül az élre,megváltoznak a gondolataim a világról, a társadalomról és ez napok esetleg órák alatt váltakoznak.Valaki esetleg tudna magyarázatot adni, mi lehet?
2021. dec. 26. 00:12
 1/5 anonim válasza:
100%
Hát nem tudom mióta tart ez, de interneten keresztül nem nagyon lehet diagnosztizálni. Ha 2-3 hétnél tovább tart ez esetleg megkérdezhetsz egy pszichológust hogy mi lehet ez. A depressziónál elvileg 5 tünetet kell erősen mutatni minimum 2 hétig- így diagnosztizálható. A bipoláris zavar pedig teljesen más. Maga a fogalom is: mániákus depresszió. Vagy nagyon letargikus hangulatban van az ember vagy mániákusan csinál valamit. Ha ezek nem egyeznek rád akkor elég nagy eséllyel nem vagy az. De ha tényleg észrevetted magadon ezeket akkor javaslok egy pszichológust. Nem ártana, én is járok pszichológushoz evészavar és depresszió miatt és segítenek<3
2021. dec. 26. 00:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Öndiagnosztizálással semmire sem mész... És mi sem vagyunk szakemberek. Keress fel egy klinikai szakpszichológust vagy pszichiátert. Ők meg tudják állapítani, hogy mikortól számít kórosnak ez a hangulati labilitás, és hogyan lehetne kezelni. A bipoláris zavar, nem egy külső ok (értsd: nálad a szakítás) miatt alakul ki.
2021. dec. 26. 10:26
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Házidoki telefonon keresztül nyomja már 2 éve. Változnak az idők... ami régen tiltott volt az mára kötelező. skypos agyturkászról még nem tudok, de ami késik nem múlik.
2021. dec. 26. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:
46%
Izé... csak szólok, hogy a "szakítás" már valaminek a következménye.
2021. dec. 26. 13:47
 5/5 anonim ***** válasza:
55%
Lehetséges, Bipolaris vagy ,de keress fel egy pszihiátert. Én évek óta bipoláris vagyok és hasonloakat élek meg mint amit leírtál. Egy napon belül többször változik a hangulatom. Mély depresszio és a feldobodság közt.
2021. dec. 28. 04:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!