Bipoláris zavarból ki tudtatok jönni? Mi segített? Mióta volt?
Figyelt kérdés
Több orvos, terapeuta, és nagyon sok gyógyszer után én úgy érzem, hogy ezzel már nem lehet mit kezdeni. Próbálom az alternatív dolgokat csinálni, normális étkezés/alvás, sport, meditáció, stb. de depresszióban csak nyűglődés van, ha egyáltalán a wc-n kívül ki tudok menni máshova, hipomániában meg minden tökéletes és minden új és érdekes projectet csinálni akarok, akár rögtön is, persze ebből egy héttel később semmi nem lesz. Mániám nincs szerencsére. Nem látom a kiutat belőle. Örülnek, ha lenne egy kis pozitív példa előttem.2021. dec. 9. 20:34
1/8 anonim válasza:
Én sima depresszióval kezdtem, így antidepresszánsokat kaptam. Sajnos, egyszerre több félét is, így átfordultam mániába pár hónapig. Akkor az antidepi mellett antipszichotikumot is kaptam, mánia azóta nem volt (hosszú évek), de a depresszió máig fennáll változó intenzitással.
Ez persze nem jó példa, de én már feladtam, nem akarok újabb és újabb gyógyszereket próbálgatni (annyi féle volt, hogy nem is emlékszem mindre), maradok a mostani beállításnál.
2/8 anonim válasza:
Valahogy elfogadtam,ez is a részem.tobbfele trauma kezelési módszereket próbáltam ki.angolul nagyon sok anyag van fenn.nekem az inner child therapy vált be,de a ptsd kezelésére szolgáló meditációs technikák is jók, légzés technikák.en elkezdtem még naplót írni,mikor mi hozza ki a rosszullétet.kave helyett zöld teát iszok,azt se sokat,a koffeinre érzékeny vagyok,tul sok napfény ér akkor hipoman leszek.ezeket meg még sok dolgot szűrtem le.persze mindenkinek más lehet az alap kiváltó oka.a toxikus embereket elkerülom,sok időt töltök a természetben,se teló se társaság,csak nézem a természetet.viccesnek tűnhet,de külföldön is sokan csinálják,azt H megszoktam ölelni a fákat,nyáron mezítláb vagyok.grounding nak hívják,energiát adnak.es aktívan teszek mindennap a lelki egészségemért, nemcsak a kaja, mozgás,de igyekszem segíteni itt is meg úgy alapba,csak amióta kovid van mindenki behulyult sajnos.depressziv szakaszban annyi energiát összeszedték,hogy legalább naplót írják és tervezzek,így egy keretet adok a napnak,hétnek,hónapnak akár egy évnek.kicsi célokat tuzok ki,H mindig legyen sikerélmény.aki tudja milyen a mély depresszió az tudja mennyit jelent fogat mosni pl. Vagy sétálni egy picit. Lenntrol kezdtem,egy éve magamtol csinálom ezeket és rengeteget javult a minősége az életemnek.roviden ennyi.mindennap egy küzdés,de már vannak célok és megkuzdesi stratégiàm.
3/8 anonim válasza:
A depressziónál mindig nehéz. A mánia hihetetlen jó, az idő eltűnik, az energia végtelen, szuperhős vagyok akkor. Én inkább pörgős vagyok mint depressziós. Ha mániás vagyok akkor az életemet kockáztatom elég könnyen. Depressziót is sajnos mélyen ismerem, az is az életem kockáztatásával járt. Minden nap antipszichotikum kell nekem az biztos. Se jó se rossz példa nem vagyok, csak egy bipoláris aki néha elhiszi hogy az néha meg nem.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Akkor ez kicsit azt jelenti, hogy meg kell vele tanulnom élni? A mostani gyógyszereim végre jók, de a mellékhatások miatt nem szedhetem tovább. Két kezemen sem tudom megszámolni, mennyiféle gyógyszert szedtem már, kettőn kívül nem hatott egyik sem.
2021. dec. 10. 05:52
5/8 anonim válasza:
3as vagyok. Neked melyik gyógyszer hatott? Nekem bipoláris gyógyszer nem vált be, mégis Lamolepet ír fel mindig.
6/8 A kérdező kommentje:
Lamolep a depresszióra, de ha újra jön a depresszió, akkor inkább áttol valami kevertbe, ami nem tolerálható. Erre kaptam kvetiapint, olanzapint, aripiprazolt, ami jó volt, csak a hűtőt kiettem, aludtam 15 órákat, azzal meg nem lehet élni. Az összes antidepresszánson rég túl vagyok, még a lítiumot is bevállaltam. Sajnos nekem a depresszió sokkal tovább tart, mint a többi. Terápiával meg nem jutok előre, el tudom fogadni, hogy ez van, próbálok ellene tenni, de nincs kiváltó oka, egyik reggel így kelek és annyi.
2021. dec. 10. 12:40
7/8 anonim válasza:
Megint 3as vagyok. Én sosem szedtem antidepresszánst bipolárisra. Csak hangulatstabilizáló vagy lítium és antipszichotikum. Az orvosom sem akarta felírni egyszer sem. Nem is akarnám.
8/8 A kérdező kommentje:
Engem nem ezzel diagnosztizáltak 10 éven keresztül, ezért kellett kipróbálnom az antidepresszánsokat, tök feleslegesen, jobb esetben nem is csináltak semmit, rosszabb esetben megőrültem tőlük. nem is javallott bipolárisra, a mostani orvosom is mondta.
2021. dec. 11. 09:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!