Róbert dávid kérdése:
Ketilept és ketilept prolong ot szabad együtt szedni?
Figyelt kérdés
Egy hivatalos oldalon azt irtak tuladagolas de mivel az orvosom mondta hogy igy szedjem bizok benne. Valaki szedi a két fajtat együtt?2021. dec. 24. 08:28
21/41 A kérdező kommentje:
Csezd meg te
2021. dec. 25. 14:20
22/41 anonim válasza:
Hát pedig eszed amennyi látszik.
23/41 A kérdező kommentje:
Levan csokkentve a sima 75mg ra reggel délbe azóta nem megy az alvas csak pár órát rosszul vagyok
2021. dec. 31. 09:00
24/41 A kérdező kommentje:
Légyszíves segitsetek
2021. dec. 31. 09:00
26/41 A kérdező kommentje:
Nincsen bent a dokim
2021. dec. 31. 09:40
27/41 anonim válasza:
Ha nap közben veszem be (néha) én is rosszul vagyok. Ezért maradt nálam csak az esti adag, igaz, így is alig alszom.
28/41 anonim válasza:
Szia! Én szedtem mindkettőt, most csak a sima Kventiaxot. Régen én 150 mg Kventiaxtól nem tudtam beszélni és járni, olyan erős volt a hatása, most 400 mg-ot szedek. Akkoriban még 2x250 mg-ot írtak ki nekem kórházban, de az akkor engem túladagolt volna, ezért nem vettem be. Akkor konzultáltam a kezelőorvosommal, és ő sem mondta azt, hogy a 2x250 biztosan nem fog túladagolni. Ez a gyógyszer tipikusan olyan, hogy attól függ, mennyit szoktál szedni belőle. Nekem volt, hogy 50 mg jobban hatott, mint most 400. Van, amikor lejjebb tudom vinni, és akkor kisebb adag is hat, meg általában nem kell emelni ugyanazon hatáshoz, de én most emeltem 300-ról 400-ra. Nekem nincs önálló alvásom, ezt alvásra szedem estére, így az kell, hogy ne tudjak beszélni és járni tőle, így elalszom. Az a kérdés, hogy nálad most mekkora mennyiség okozza ugyanezt. Ezt csak te tudhatod, ha szeded ezeket. A sima Kventiax nagyon gyorsan lebomlik, a prolong ugye elnyújtott hatású. A prolongot én akkor szedem, ha nem alszom reggelig, hanem éjjel felébredek, és nem tudok tovább aludni. Olyankor a Kventiax egy részét prolongra cserélem. Ha már szedted a sima Kventiaxot, akkor tudnod kell, mennyi üt ki. A kettő összege nagyjából annyi legyen, amennyi már kiüt, vagy 50-100 mg-ot simán rátolhatsz, ha egy része prolong, de, ha 150 kiüt, akkor 500 mg nyilván túl fog adagolni. Ha szeded ezeket, meg kell tanulnod adagolni magadnak, legalábbis engem megtanított az orvosom a gyógyszereim adagolására, de a Kventiax és a prolong tipikusan olyan, hogy, ami az egyiknek jó adag, a másikat simán túladagolhatja, mert nagyon változó, hogy te mekkora adagnál tartasz éppen. Én nagyon szeretem egyébként, szerintem nagyon jó és biztonságos gyógyszer mellékhatások nélkül. Szokták vegyesen szedni a kettőt, csak össze kell adni, és egyszerre kell bevenni.
29/41 anonim válasza:
A 28-as vagyok. Ketilept vagy Kventiax, tök mindegy, kventiapine a hatóanyaga mindkettőnek. A prolong meg ennek a hosszú hatású változata. Én Kventiaxot szedek, nem Ketileptet.
30/41 anonim válasza:
Most olvastam, hogy úgy szedted, hogy úgy írták fel, hogy 150-150-300 prolong, előtte meg 600 prolongot szedtél. A prolong nehezebben adagol túl. Mikor én a 250-0-250-et nem vettem be a kórházban, mert mondtam, hogy ez túladagolna, akkor prolongra cserélték. Ha 600 prolong nem adagolt túl, akkor a 150-150-300 prolong nem szabad, hogy túladagoljon, de én sosem értettem, hogy ez minek nappalra, amikor ez nekem altató. Engem csak a kórházban tömtek vele nappalra, amikor nappalra is ki kellett ütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!