Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik velem? Nem bírom...

Mi történik velem? Nem bírom már tovább

Figyelt kérdés

Már 3 hónapja rosszul vagyok de nem tudom elmondani hogy mi a bajom. Minden nappal egyre rosszabb lesz ez az egész. Először csak depressziós voltam, most 3 hónapja pedig fura érzésem van. Olyan mintha meg lennék halva, nem vagyok jelen a pillanatokban, ködös az elmém. Egyáltalán nem tudok koncentrálni arra aki körülöttem történik, olyan mintha be lennék zárva a fejembe, a gondolataimba.De azt sem tudom megmondani hogy miken szoktam gondolkodni ilyenkor, mert teljesen üresnek érzem a fejem, olyan mintha nem lennének gondolataim és érzéseim. Úgy érzem hogy semmi sem számít az életben, vagyis hogy is mondjam, mintha már nem élnék és ezért nem számít semmi. Nem látom az értelmét sem az életnek, de nem is szoktam elgondolkodni rajta, konkrétan semmin sem gondolkodom, csak a testem él, a lelkem halott, így érzem. A memóriám is nagyon rossz emiatt, annyira hogy nem emlékszem 2 perccel ezelőtt mit csináltam, min gondolkodtam. Mintha teljesen üres lenne a fejem és minden pillanatot kitörölnének belőle. Aludni sem tudok az üres fejem miatt, mert egyszerűen nincs amin gondokozzak hogy elaludjak és álomba szenderüljek, csak ülök az és nézek ki a fejemből egész éjjel. Szedek valami altatót

először elég volt egy is, most már csak kettővel tudok elaludni. Amikor felébredek olyan mintha nem is aludtam volna, vagy mintha továbbra is csak aludnék, nem változik semmi. Nem tudom másképp megfogalmazni, csak így hogy olyan mintha állandóan aludnék vagy meg lennék halva.

Így másképp értelmes vagyok, csak nem vagyok jelen. Mi van velem? Érzem hogy nem sokáig bírom már és meg akarok halni, mert semmi értelme nincs így az életemnek, kész szenvedés minden pillanat. Talán már pszichiáter sem tudna segíteni ezen, akkora baj van velem.

Ünnepek után elmegyek orvoshoz, de addig is aki tudja hogy mi lehet ez, hallott már ilyesmiről az kérem szépen írja meg, mert attól félek hogy egyedül vagyok ezzel és tudni szeretném hogy mégis mire számítsak majd pszichiáternél.

2021. dec. 22. 07:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%
ne pszichológust kérj, hanem pszichiátert, mert ide gyógyszer kell. Pszichológus csak beszélgetni tud, ő nem írhat gyógyszert, mert nem orvos. Ne is beszélj erről az egészről a szüleiddel, mert lehet, megakadályoznák, hogy orvoshoz juss. Intézd magad.
2021. dec. 22. 08:42
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Csajozzál😀
2021. dec. 22. 08:53
 13/19 A kérdező kommentje:
Intézném én szívesen, csak annyi a gond hogy az orvoshoz eddig mindig anyummal mentem és valószínűleg feltűnne neki ha egyedül mennék ilyen problémával és értesítené a szüleimet hogy intézzék el nekem :/
2021. dec. 22. 08:54
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Telefonon is el lehet hívni. Illetve ha meg élőben mész és ott vagy, akkor ott el fogja intézni és nem a szüleidet fogja hívni (nem a szüleidnek kell a beutalót küldeni). Illetve meg tudod mondani az orvosnak, hogy a szüleid nem hisznek neked stb. és akkor ennek megfelelően fogja kezelni a helyzetet.
2021. dec. 22. 09:47
 15/19 anonim ***** válasza:
2021. dec. 22. 09:55
 16/19 anonim ***** válasza:
12%
nem vagy már kisgyerek, hogy ennyire ne tudj magadról gondoskodni. Leírták itt, mit kell tenned, azt csináld meg, rinya helyett. De persze megvárod vele a karácsonyt, hadd ne kelljen sehová se menned a két ünnep közt, mikor minden zárva van, te aztán jól időzítesz, kérdező.
2021. dec. 22. 11:06
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

Úgy látom egyesek még mindig nem értik, hogy a pszichiátriai ellátás nem beutaló köteles... (kérdező, ez nem rád vonatkozik)

Annyi a dolgod, hogy felhívod a területileg illetékes pszichiátriai gondozót és kérsz időpontot. Mindenhol van gyerek/ifjúsági rész is, ahol gyermekpszichiáter szakorvosok és klinikai szakpszichológusok foglalkoznak a fiatal betegekkel. Akkor kell háziorvosi beutaló, ha a kórházi ambuláns vagy osztályos ellátást veszed igénybe.

"Talán már pszichiáter sem tudna segíteni ezen, akkora baj van velem."

Rengeteg embernek vannak ennél súlyosabb problémái, mégis tudnak segíteni rajtuk.

2021. dec. 22. 13:24
 18/19 anonim ***** válasza:
7%
Hívd segítségül Jézus nevét. Ne bűnös gyarló emberekben bízzál.
2021. dec. 22. 15:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes lenne a háziorvossal minél előbb beszélni. Egyrészt fontos lenne, hogy tudjon róla, illetve a szüleid hozzáállásáról is érdemes neki beszámolni, illetve ő adhat olyan beutalót is, amivel hamarabb fogadnak a pszichiátriai gondozóban, mint ha csak odatelefonálsz.

Egyébként ez a depresszió, amiben te most épp vagy, elég súlyos már. Nekem egyetemista koromban volt ugyanez. Ilyenből csak gyógyszerrel lehet kijönni. De azzal ki lehet!

2021. dec. 22. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!