Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek az agorafóbia és...

Szerintetek az agorafóbia és a szociális fóbia miben hasonlítanak és miben különböznek?

Figyelt kérdés
Bevallom, rengeteget olvastam a témában, de még mindig nem egészen értem. A szociális fóbia is tud annyira rossz lenni, mint az agorafóbia? A szociális fóbiával küzdők is ugyanolyan irreális, de mégis nagyon valós szorongással küzdenek, mint az agorafóbiások? Azaz őket is nézik hülyének? És a szociális fóbiát miért nem "vonják össze" a pánikbetegséggel, míg az agorafóbiát igen?

2021. dec. 19. 12:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Más a tárgya, az agorafóbia inkább konkrét helyekhez, élethelyzetekhez kapcsolódik és fő ismérve, hogy az ember elveszti úgy általanosságban a biztonságérzetét. Fèl közlekedni, fél tömegbe menni, fél elhagyni az otthonát. Termèszetesen sokszor átfedések vannak, mivel mondjuk egy zsúfolt koncerten is vannak emberek és az ember attól (is) fél, hogy rosszul lesz és ez megalázó helyzetbe hozhatja. Az én vèleményem szerint az agorafóbia súlyosabb, az élet sokkal több területére kiterjedő betegség.
2021. dec. 19. 19:25
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nekem nagyon tetszik, amit írtál. Mondjuk nem tudom, milyen lehet szociális fóbiásnak lenni. De az agorafóbia tényleg nagyon súlyos dolog.
2021. dec. 19. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!