Mért mondhatja azt a terapeuta, hogy nem dolgozom elèggé a terápiában?
Egyetértek a többiekkel. Ilyenkor a terapeutának meg kellene indokolnia az állítását... És nem egy "igazából, én sem tudom megmondani, hogy mit csinálsz rosszul" választ benyögnie.
Én csak arra tudok gondolni, hogy ha valóban úgy érzed (és őszintén nézz magadba), hogy te minden tőled telhetőt megteszel a terápiában, akkor ez tudattalan ellenállás. Ilyen viszonylag gyakran előfordul, amit egy jó szakember megtanul helyén kezelni (értsd: tudja/sejti az ellenállás okát, más módszereket alkalmaz, eltérő oldalról közelíti meg a problémát, kicsit feszegeti a határokat, megpróbálja feloldani ezt a blokkot...). Ezt viszont nem úgy kellene kommunikálnia a pszichológusnak, hogy "nem dolgozol eléggé". Ez azt jelenti, hogy rád hárítja a felelősséget, ami nem helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!