Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miből tudhatom, hogy terapeutá...

Miből tudhatom, hogy terapeutát kéne váltanom?

Figyelt kérdés

A terapeutám azt mondta, hogy nagyon régről, gyerekkorom elejétől származnak olyan dolgok, amiket most, 22 évesen kéne megoldani/megváltoztatni.

Már 4 hónapja járok hozzá heti rendszerességgel, de egyáltalán nem érzem, hogy bármerre elindultunk volna. Szinte minden alkalommal más és más témáról beszélünk, de azt érzem, hogy csak egy helyben toporgunk.

2021. dec. 1. 20:47
 1/2 anonim ***** válasza:
78%

Egy krizis miatt mentem pszichologushoz, majd onismeretben segitett. Kb 3 evet toltottem el vele. Az elejen a krizis toltotte ki minden gondolatom, es hiaba kezdtuk el az onismeretet, nagyon sokat beszelgettunk meg a korabban tortentekrol. Nekem ezek segitettek.

Az onismeretbe 2-3 honap csuszassal erkeztem meg, addig nem nagyon tudtam arra figyelni. Nagyjabol 3/4 ev kellett ahhoz, hogy elmondjam egy olyan titkom, amit senkivel nem osztottam meg.

Neha en is ereztem azt, hogy egy helyben toporgunk, vagy kicsit ossze-vissza haladunk, de ezek nehany het utan mindig osszekapcsolodtak. A leglatvanyosabb valtozast 2 ev utan tapasztaltam. Ekkor panik nelkul tudtam nemet mondanki annak, aki miatt krizisben voltam. Es ekkor tudtam felretenni masok szemelyeskedeset, es nem vettem magamra. Korabban honapokig toprengtem azon, hogy vajon tenyleg olyan vagyok-e.

Mindekozben folyamatosan ereztem a nyugalmat, a biztonsagot es azt, hogy a pszichologusom nem bant. O mutatta meg, hogy a bizalmat nem azzal epitjuk, hogy azt mondjuk: bizz bennem, hanem azzal, hogy ugy viselkedunk. Es folyamatosan feszegette a hataraimat, turelemmel viselte, ha valamirol nehezebben beszeltem, es nem hagyta annyiban a temat. Nem kapta fel a vizet, ha valamivel nem ertettem egyet vele.

Szoval en hittem benne es abban, amit csinal.

Ha jol erzed magad vele, bizol benne, akkor en meg varnek egy kicsit a helyedben.

2021. dec. 1. 21:15
 2/2 anonim ***** válasza:
0%

16 alkalom azért már valami.

Nekem kb hat alkalom volt mikor egyáltalán nem voltam képben. Utána kezdtem ráérezni hogyan tudok együttműködni. Szerintem ez hiányzik neked. Hogy csak várod a csodát.

2021. dec. 8. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!