Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék? Öngyilkosságon...

Mit tehetnék? Öngyilkosságon gondolkozok.

Figyelt kérdés

Nincs kedvem élni sem, nagyon rossz a memóriám, nem bírok koncentrálni, nem tudok tanulni, állandóan fáradtnak érzem magam, képtelen vagyok elvégezni a feladataimat, néha úgy érzem hogy én nem én vagyok és ez nem a valóság, meg akarok halni.

Szociális szorongásom is van, ezért suliba a mosdó wc-ben ülök szünetekben, barátaim nincsenek. Órákon nem tudok felelni, felolvasni, kiállni az osztály elé egyáltalán, annyira szorongok hogy elsírom magam ilyen helyzetekben, reszketek, nem tudok beszélni sem, ha mégis csak dadogva, úgy érzem hogy mindenki engem bámul és szorongok nagyon. Már az öngyilkosságot tervezem. Igazából úgy gondoltam hogy keresek egy szép helyet, monduk egy erdőrészt, viszek magammal egy kötelet és felakasztom magam. Pszichológushoz nem fogok menni, inkább választom a halált. Tudom hogy most erre az lesz a válasz, az én bajom, ha nem akarok pszichológushoz menni, ne nyavajogjak itt, és ez igaz is. Csak gondoltam azért kiírom ezt a kérdést, csodára várva. :)))

2021. dec. 12. 00:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Fú, 6-os, hát tudod, mit ajánlgatsz itt?! "Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásainak elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtsanak a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatainak, szükség esetén pedig gondoskodjanak az elhelyezésükről." Fel ne hívd ezt, kérdező! Ha valamit, akkor a Kék Vonalat hívhatnád, 116-111, de te úgyse fogod, ahhoz is erőt kéne venned magadon, ahhoz meg neked nincs kedved. Feküdjél le szépen alukálni, és a jövő héten menj be az iskolapszichológushoz, hogy ne tök egyedül legyél a problémáddal, hanem meg tudd valakivel osztani, akinek az a képesítése, hogy ebben téged segítsen.
2021. dec. 12. 01:23
 12/24 anonim ***** válasza:

Igen 8-as. Szerintem sem rajta kellene levezetned a napi feszültséged. Normális hangnemben is le lehet írni a mondandódat.

Kérdező:

Látom, hogy a második opcióval értesz egyet, így nincs más hátra, mint elindulni a változás és változtatás izgalmas útján. 😊

Most a lelki sebeidet kell begyógyítani, ennek pedig sokféle módja van.

Hogy látod, mi segítene neked ebben leginkább? Gondold át, mire lenne szükséged, hogy lelkileg újra erős legyél és visszatérjen a magabiztos, okos, ügyes éned.

2021. dec. 12. 01:28
 13/24 A kérdező kommentje:

"Feküdjél le szépen alukálni"

Miért beszéltek így velem?

Miért nem lehet normálisan megfogalmazni egy választ, anélkül hogy bántó legyen?

2021. dec. 12. 01:29
 14/24 anonim ***** válasza:
Ha nem jöttél volna ezzel a drámai öngyilkosos dumával, kérdező, meg hogy inkább meghalsz, mintsemhogy pszichológushoz menj, hanem csak elpanaszoltad volna az iskolai helyzetedet, akkor minden lekezelés nélkül, sőt együttérzéssel mondtam volna persze végül is ugyanazt, hogy keresd az iskolapszichológust, mert ő tud elirányítani illetve segíteni. Akkor megspóroltad volna magadnak az én lekezelő dumámat, és pusztán csak támogató jótanácsot kaptál volna. Kellemesebben alakult volna a dolog.
2021. dec. 12. 01:30
 15/24 A kérdező kommentje:

01:28

Nagyon köszönöm hogy segíteni próbálsz, én nagyon próbálkozok hogy jobban legyek de nagyon rossz a memóriám, nem bírok koncentrálni, állandóan fáradt vagyok, szédülök, nem tudok aludni sem, ezek a fizikai tünetek konkrétan ellehetetlenítenek mindent. Amíg ezek nem voltak egészen jól bírtam.

2021. dec. 12. 01:33
 16/24 A kérdező kommentje:

01:30

Nem én tehetek róla hogy te képes vagy úgy ítélkezni hogy nem tudod a teljes sztorit.

2021. dec. 12. 01:36
 17/24 anonim ***** válasza:

Ezt a szorongás, a pszichés stressz okozza. A pszichológus segít a pszichés stresszt oldani, a világot egy kicsit másképp látni. El kell engedni a tökéletességre törekvést, szabad hibázni és és csak elég jónak lenni, nem maximalistának. Kialvatlanul nyilván rossz a tanulási képességed, a felnőttnek is az a munkaképessége. Ha anyukád nem támogat a problémamegoldásban, az iskolapszichológus beszélhet vele, és megértetheti vele, hogy miről is van szó. Mikor kezdődött a probléma? Általános iskolában még nem állt fenn? Nincs egyetlen olyan lány se az osztályban, akivel szívesen beszélgetsz?

(A goromba válaszoló. Tudok ám én nem goromba is lenni, ha őszinteséggel találkozom ...)

2021. dec. 12. 01:42
 18/24 anonim ***** válasza:
Hajrá, oszd meg a teljes sztorit, minél többet tudunk rólad, annál használhatóbb ötletekkel, gondolatokkal tudunk előállni, és annál együttérzőbbek leszünk. Mellesleg te is jobban fogod érezni magad már attól, hogy kiöntöd a szíved, leteszel egy terhet.
2021. dec. 12. 01:46
 19/24 anonim ***** válasza:

Ha lány vagy, ezeket a tüneteket vashiány is okozhatja.

Egyébként maga a depresszió is egy biológiai folyamat/hiány/rendellenesség eredménye.

Tehát ugyanilyen úton rendbe is hozhatod. :)

Először nézess egy teljes vérképet, hogy lásd, szenved-e valamiből hiányt a szervezeted.

Aztán végezz olyan tevékenységeket, amik pl. endorfint, oxitocint szabadítanak fel a szervezetedben.

Ha van messengered, tudok küldeni pár jó képet, amik érthetővé teszik, miről is beszélek. :)

2021. dec. 12. 01:47
 20/24 anonim ***** válasza:
16%

Azért beszélnek így veled, mert idióták.

Viszont ilyen kijelentésekkel könnyen a zárt osztályra kerülhetsz aztán egy életre gyógyszerfüggő leszel.

Pszichológusra van szükséged a szüleid miatt. Nem tudsz mit tenni az ingyenest kell igénybe venned, de ne számíts csodára sajnos semmit se érnek az ingyenesek.

A kekvonal viszont annál többet ér és van chat lehetőség is.

Kitartás és fel a fejjel én is túl éltem a sulit.

2021. dec. 12. 04:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!