Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék? Öngyilkosságon...

Mit tehetnék? Öngyilkosságon gondolkozok.

Figyelt kérdés

Nincs kedvem élni sem, nagyon rossz a memóriám, nem bírok koncentrálni, nem tudok tanulni, állandóan fáradtnak érzem magam, képtelen vagyok elvégezni a feladataimat, néha úgy érzem hogy én nem én vagyok és ez nem a valóság, meg akarok halni.

Szociális szorongásom is van, ezért suliba a mosdó wc-ben ülök szünetekben, barátaim nincsenek. Órákon nem tudok felelni, felolvasni, kiállni az osztály elé egyáltalán, annyira szorongok hogy elsírom magam ilyen helyzetekben, reszketek, nem tudok beszélni sem, ha mégis csak dadogva, úgy érzem hogy mindenki engem bámul és szorongok nagyon. Már az öngyilkosságot tervezem. Igazából úgy gondoltam hogy keresek egy szép helyet, monduk egy erdőrészt, viszek magammal egy kötelet és felakasztom magam. Pszichológushoz nem fogok menni, inkább választom a halált. Tudom hogy most erre az lesz a válasz, az én bajom, ha nem akarok pszichológushoz menni, ne nyavajogjak itt, és ez igaz is. Csak gondoltam azért kiírom ezt a kérdést, csodára várva. :)))

2021. dec. 12. 00:39
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
2021. dec. 12. 00:42
 2/24 A kérdező kommentje:
Ez nagyon szép animációs film volt, reméltem hogy végül életben marad.
2021. dec. 12. 00:51
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez esetben szeretném, ha vigyáznál magadra. 😊 Mert ezek szerint jó szíved van. És az ilyen embereknek élniük kell, neked is dolgod van a földön. 😊
2021. dec. 12. 00:55
 4/24 anonim ***** válasza:
37%
Igen, pontosan az lesz a válasz! Én konkrétan rendkívül felháborítónak találom ezt a kérdést, hogy itt nyavalyogsz (ly-nal), hogy neked milyen rossz, de inkább képes lennél (azaz dehogy leszel te öngyilkos, szórakozol velünk!) anyádnak-apádnak-nagyszüleidnek stb életreszóló tragédiát okozni (szerencsére csak szavakban, valójában nem) ahelyett, hogy elmennél az erre a célra szolgáló szakemberhez, ami ellen való tiltakozásodra semmilyen érvet nem tudsz felhozni, még elfogadhatatlant se, nemhogy elfogadhatót! Ha a fogad fáj, akkor se mész fogorvoshoz? A lelki bajokra az egyetlen adekvát megoldás, és valóban megoldás, a pszichológus. Aki segítene megtalálni neked azokat a viselkedésváltozásokat, amik útján megtalálnád a helyed az osztályban. Ja, hogy változtatni nem akarsz, mert az nehéz és ijesztő, csak sajnáltatni akarod magad, mert az könnyű? Hát nem sajnállak!
2021. dec. 12. 01:00
 5/24 A kérdező kommentje:

Nem is kell sajnálj :)

Egyébként azért nem megyek mert anyáméknak nem telik rá és szerintük hülyeség, mert semmi bajom nincs, de ne érdekeljen, te leszel a 13. okom, már ha érted ;)

2021. dec. 12. 01:05
 6/24 anonim ***** válasza:
82%
Hívd fel ezt a számot, ha nagyon elfajul a helyzet. Tényleg tudnak segíteni:+36 80 20 55 20
2021. dec. 12. 01:09
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, te mit akarsz valójában.

1. Tényleg meghalni, mert magát az életet is utálod.

2. Nem akarsz ÍGY élni, ahogy most.

Ha a második, akkor azon könnyen segíthetünk.

Eldöntöd, hogy változni és változtatni akarsz, erről beszélsz másokkal is, majd cselekszel is a változások érdekében. Ennyi. :)

2021. dec. 12. 01:13
 8/24 anonim ***** válasza:
Nocsak-nocsak! Néhány perccel ezelőtt még inkább öngyilkos akartál lenni, mint hogy elmenj, most meg hirtelen kiderül, hogy valójában csak pénz nincs rá. Elárulom, kislány, hogy az iskoláskorúaknak ingyenes a pszichoterápia, bemész szépen az iskolapszichológushoz, elmeséled neki a helyzetet, és ő megmondja, hogy hova tudsz menni. Valószínűleg a pedagógiai szakszolgálatba. De tulajdonképpen a te eseted nem tűnik annyira mélyről jövőnek, hogy maga az iskolapszichológus is ne tudna legalább részlegesen segíteni a problémán. Persze neked kell a dolog oroszlánrészét elvégezni, például megszólalni akkor is, ha rettegsz, ugyanis ki fog derülni, hogy nem dőlt össze a világ, nem történt semmi, csak mondjuk válaszoltál egy kérdésre, amit a többiek tudomásul vettek, és minden ilyen pici siker előbbre visz az önbizalom felépítésének az útján. Azonkívül barátkoznod is kéne, minden közösségben egy-egy olyan ember, aki szimpatikus, ővele beszélgetni kell, kedvesnek lenni, érdeklődni, figyelmességeket tenni, nem nyomulósan, csak jóízléssel, pl megkínálni valamivel vagy adott esetben felajánlani a megírt leckédet lemásolás céljából.
2021. dec. 12. 01:14
 9/24 A kérdező kommentje:
2.
2021. dec. 12. 01:15
 10/24 A kérdező kommentje:

01:14

Rendben, de megtennéd hogy nem beszélsz ilyen lekezelően velem? Mert tudod kicsit rosszul esik

2021. dec. 12. 01:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!