Ha valaki depressziós, honnan tudja magáról, hogy az?
Milyen tüneteket észlel? Mit érez?
Én például ürességet érzek, olyan mintha semmi sem számítana, sötéten látom a jövőt, nem érdekel semmi, még az sem ami régebb boldoggá tett, csak feküdnék egész nap, nincs kedvem semmire, képtelen vagyok elvégezni a feladataimat, félek a jövőtől, állandóan szorongok, létezni is nehéz, jobb lenne meghalni. 17/l
2021. dec. 10. 20:23
Én nem tudok koncentrálni, rossz a memóriám, minden kicsi probléma nagyon nagynak tűnik, szorongok, izomlázszerű fájdalmakat érzek, néha öngyilkossági vagy önkárosító gondolataim vannak, nem tudok dönteni, tétova vagyok, nem érdekel semmi, nem érdekel a tisztálkodás, van, hogy sírós vagyok, van, hogy olyan mélyen vagyok, hogy már sírni se tudok, ilyenek.
2021. dec. 10. 23:51
Folyamatos levertség, rosszkedv, motiválatlanság, üresség - ezek nagyon gyakori tünetek.
2021. dec. 11. 00:35
Faradtsag csokkent etvagy alvaszavar ongyilkossagi gondolatok semmi ertelme az eletnek
2021. dec. 11. 00:38
Magáról nem tudja. Azt csak orvos tudja megállapítani.
2021. dec. 11. 15:31
Biztosra akkor tudom ha pszichológus is azt mondja.
Általában semmihez sincs erőm és semmihez sincs kedvem.
Fekszem egész nap az ágyon a plafont bámulva.
2021. dec. 12. 01:28
7/13 anonim válasza:
Lassan 2 éve járok pszichológiára. Eredetileg a cukorbetegségem miatt, de aztán áttértünk mással foglalkozni, és a végén azt mondta a doktornő, hogy depressziós vagyok, szóval úgy írom ezt a választ.
Soha semmihez sincs kedvem, a kimosott ruháim a székemen már lassan 1 hónapja. Kövérnek érzem magam (60) , mikor megpróbáltam lefogyni pont bekerültem a kórházba és azután elvesztettem minden motivációm. Azóta folyamat minden este úgy fekszem le, hogy majd holnaptól céltudatos leszek. A régi barátaimmal már nem beszélgetek internetes platformon, csak ha találkozunk, mert abban a pillanatban úgy érzem nincs rá szükség. Van, hogy nem fürdök pár napig. Soha nem gondolok a jövőre, csak a mára, mert nem érdekel. Vannak mikor eszembe jutnak kellemes pillanatok, és sírok rajta 1 óráig. Ez nehéz, de ezen is túl leszünk egyszer, és kitartást mindenkinek, aki szintén ezzel a problémával küzd!! 15/l
2021. dec. 12. 22:34
Nagyon nem akarok belemenni a részletekbe, de a depressziónak vannak jellemző tünetei: lehangoltság, céltalanság, szomorúság, negatív gondolatok, befelé fordulás. Ezek a tünetek hosszú ideig fennállnak, és segítségre van szükség (pszichológus), aki útmutatást ad. Az tudni kell, hogy a pszichés betegségeket leginkább az egyén, saját maga tudja a legjobban gyógyítani. A pszichológus és a pszichiáter csak támogat, a gyógyszerek (ha kell) csak elnyomják a tüneteket egy ideig, hosszú távú alkalmazás esetén pedig függőséget is okozhatnak.
2021. dec. 14. 08:40
9/13 A kérdező kommentje:
Jelenleg minden leírt tünet megjelenik…
Érdemes lenne szakemberhez fordulni?
Nálam a fent felsoroltak mellett van egy teljes zavarodottság is, nem tudok értelmesen gondolkozni és beszélni. A memóriám katasztrofálisan rossz lett, szinte filmsorozatokat sem tudok nézni, mert egy 4-5-6 főszereplővel játszódó sorozatnál képtelen vagyok a neveket megjegyezni... Nagyon durva.
2021. dec. 16. 21:38
Kapcsolódó kérdések: