Mèrt ìrt fel kètfèle antipszichotikum mellè most mèg antidepresszànst is az orvosom? ( őt màr kèrdeztem, kikerülő vàlasz)
A borderline személyiségzavar szorongással és depressziós epizódokkal jár.
Az antidepi (SSRI, SNRI) ezeknek a zavaroknak a gyógyszere, így gondolom ezekre a tünetekre írta.
Én inkább az antpszichotimot sokallom. Ha nem jár súlyos psichózissal a betegséged, szerintem nem kellene 2 őt is írjon.
De nem tudom, hogy pontosan miben nyílvánúl meg nálad a borderline, szóval lehet javallot nálad.
Nem veszed észre a hallucinációt és téveszmét? (Elnézést nem értek hozzá)
Mit mondtál neki, ami miatt erre következtet?
Azért észleled te, és mások nem, mert a te fejedben vannak.
Gondolat vagy valami más, nem kézzel fogható formában.
Nem mutatható ki műszerrel sem, mint a szellem vadászós műsorokban.
Fél éve szeded a gyógyszert (tényleg nem értek hozzá, én depressziós vagyok), de szerintem ez is olyan hogy több idő kell a javuláshoz.
Azért szeretem beszélgess erről a dokiddal, hogy milyen hatás várható, és mikorra? Milyen a gyógyulás esélye?
Ilyesmik. Amik neked lényeges dolgok, azokat kérdezd meg, hogy ne maradj bizonytalanságban.
Valamint, azért azt se felejtsük el, hogy viszonylag új tudomány. Az orvosok sem tudnak még sok mindent. Így nyilván nem szívesen jósolgat, mert az egyébként sem ér semmit.
Igen.
BPD-ből sajnos nem lehet, de a tüneteket lehet hatásosan csökenteni. Mondjuk ez terápiával+gyógyszerek kombinálásával értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!