Az antipszichotikum és antidepresszáns károsítja a májat?
Figyelt kérdés
2021. szept. 11. 08:33
1/7 anonim válasza:
Én antidepresszánst szedek, most voltam vérvételen, összehasonlítottuk az eredményeket az orvosommal a fél évvel ezelőtti eredményekkel amikor még nem szedtem és egyértelműen igen, terheli a májat nem is kicsit. Hivatalosan ezért is kéne a pszichiátereknek havi szinten vérvételre küldeni azokat a betegeket akik antidepresszánst vagy antipszichotikumot szednek, mert sok értéket megváltoztathatnak a vérképben, de a nagy többsége szarik bele nagyban.
2/7 anonim válasza:
Hosszú távon nagyon. Alkoholnál nyilván a mértéktől, rendszerességtől is függ.
3/7 anonim válasza:
Egy egészséges ember számára semmi problémát nem fog okozni se a májnak se a vesének. Abból nagyobb probléma lehet, ha nem rendszeresen szeded az antipszichotikumot amit felír.
4/7 anonim válasza:
Utolsótol kérdezem,H bármelyik gyógyszer papírjat olvastad-e??? Mert mindegyik szer nagyon káros a májra ,végére,szívre mindenre.csak ezt a pszichiáter nm mondja el, legalább félévente vérvizsgálat ajánlott, litiumnal meg havonta.ezek mind mérgek,drogok. És van az a helyzet hogy kellenek a gyógyszerek,de aki teheti sohase kezdjen bele,inkabb pszihcoterapia,v pszichológus.
6/7 anonim válasza:
Jól mondja az utolsó. Az első vagyok, a vesefunkcióm is romlott kis mértékben, csak nem ez volt a kérdés, így nem is írtam.
7/7 anonim válasza:
Olvastam. Nyilván minden olyan mellékhatász is bele kell, hogy írjanak, hogy a gyógyszertársaságot ne lehessen beperelni. Hiábs van az erős gyógyszerekben pl. hirtelen halál, mégis forgalomba kerül. Az antidepresszáns nem egy komoly dolog ilyen szempontból. Az antipszichotikum annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!