Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ki hogyan formálta át a...

Ki hogyan formálta át a gondolkodását?

Figyelt kérdés

Mostanában egy ideje, nagyon magan alatt vagyok. Szinte mindenben csak a rosszat látom. Tudom, hogy ez nem jó, és mindig jobb akarok lenni, sokmindent csinálni (ahelyett amit most csinálok, hogy minden nap a mókuskerékben, és utána semmit nem csinálok).

Tudom, hogy ez így nem jó. Változtatni akarok. De valahogy nincs meg az a pont, amin átfordulhatna az egész életem. Mik azok a technikák, vagy ki mit mantráz magának, hogy jó legyen? Aki volt így, őt szívesen meghallgatnám mit csinált másképp, vagy mit olvasott stb.

2021. dec. 2. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Vannak motivációs könyvek pl Szabó Pétertől, ami segítség lehet neked. De szerintem az lenne a leghatásosabb, ha keresnél magadnak valami olyan hobbit, ami leköt, amit élvezel és hasznosnak érzed benne magad.
2021. dec. 2. 09:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Jézus tanításai, Zsoltárok könyve ezek gyökeresen megváltoztathatják a perspektívádat.
2021. dec. 2. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Picit tágabb perspektívából nézd az életet. Olvasmányok, amik elgondolkodtathatnak:

Platón: Szókratész védőbeszéde

Platón: Phaidón

Lao Ce: Tao Te King

Kulananda: Buddhizmus

Újszövetség/Zsoltárok könyve

Vekerdy Tamás: Honnan hová?

M Scott Peck: A járatlan út

meg egyáltalán, ha olvasol kitágul a világképed, gazdagodik a gondolkodóképességed.

2021. dec. 2. 18:24
 4/6 anonim ***** válasza:
A gondolkodás a kérdésem megválaszolását kellene jelentse, szóval nem a témával van a baj, csak juss is valamilyen megoldásra
2021. dec. 2. 22:34
 5/6 anonim ***** válasza:
kérdéseK
2021. dec. 2. 22:35
 6/6 Senior Séf ***** válasza:
Apránként. Tudnod kell, hogy az ember a szokások rabja. Egy-egy új szokás felvételéhez mindössze 27 napra van szükség. Azután már rutinból is úgy vezényeled le a napodat. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Csak döntsd el reggel, hogy egész nap raplis, kiállhatatlan vénember vénember akarsz-e lenni, vagy olyan ember, aki szembemer nézni az életkihívásaival.
2021. dec. 3. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!