Írnátok nekem ilyen kérdéseket?
Olyanra gondolok, amit ha felteszek magamnak, azon mélyebben el kell gondolkodnom. Lehet ez önismereti vagy vélemény valamiről, esetleg motivációs.
Te milyen kérdést szoktál magadnak feltenni, ha mélyponton vagy? Min szoktál komolyabban gondolkozni?
16/l
A self-coaching módszer jó lehet a számodra.
A föld kb 4,5 milliárd éve létezik, és még legalább ennyi ideig létezni is fog.
több trillió élőlény van rajta jelenleg. És ha azt is hozzáadnánk hogy hány élőlény létezett a múltban és még hány fog létezni a jövőben, akkor valami felfoghatatlan szám jönne ki. pláne hogy valószínűleg nem csak a földön alakult ki az élet
Na már most, ezeknek tudatában.
Mi határozta meg hogy én pont ebben a 70-80 éves időszakban, pont a Föld bolygón, és pont ebben az emberi testben létezzek?
Hol voltam 1 millió évvel korábban, vagy hol leszek ugyanennyi évvel később?
Mi lennél ha állat/növény/berendezési tárgy/helyiség ... lennél és miért?
Kivel szeretnél találkozni, akivel alapból nem találkozol?
Melyik korban szeretnél élni?
Vannak önismereti társasjátékok, kártyák ilyen kérdésekkel, pl az Identity.
Alapkérdés: Ki vagyok én?
Menőbb haverom ezt felírta a tükrére:)
A gugliba beírva biztos sok érdekes fejtegetést fogsz látni
Általában megfelelő kérdés egy számodra érdekes dolgot látva, hogy Miért?
Egyébiránt pedig a magyar buddhisták fb csoportját javaslom, ahol nagyon sok jó felvetés van kezdőknek és haladóknak is.
Isten e Jézus?
(Van egy segédkönyv hozzá ugyanezzel a címmel, John Maisel)
Isten személy, ahogy Jézus tanította, vagy személytelen erő ami úgymond mindenben ott van, akivel nem vehető fel kapcsolat?
Felvehető e a természetfeletti világgal, szellemekkel kapcsolat?
(Erősen ajánlott elolvasni ezt hozzá:
)
Helyesen írja le a valóságot ez a meglátás?:
"Az ember előtt ez a választás áll: vagy úgy fogja föl magát, mint aki szabad az egész világmindenségtől és csak Istentől függ; vagy pedig Istentől szabad, s ekkor a mindenkori körülmények rabjává válik." Luigi Giussani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!