Az érzelmek tartós elfojtása milyen pszichés rendellenességeket okozhat?
Figyelt kérdés
2021. nov. 28. 15:40
11/19 A kérdező kommentje:
"az érzelmeid valamilyen formában mindenképpen érvényesülni fognak"
Nem fognak, ha minden érzést kiírtok magamból. Akkor nem tudnak ártani.
2021. nov. 29. 19:29
12/19 anonim válasza:
Nem tudsz, ez önbecsapás. Megbolondulsz, érzéketlen, elviselhetetlen szociopatává válsz, még bűnelkövető is lehetsz a gátlástalanság miatt. Az ember társas állat. Csak közösségben képes élni. Az érzelmek elnyomása egyenes út a rák felé, de egyéb betegségeket is kihozhat, mert a természetellenes viselkedés mindenképp feszültséggel (fog-e sikerülni?) jár, ami testi feszüléshez, vérnyomás-emelkedéshez, kortizolnövekedéshez, immunrendszer csökkenéshez vezet.
13/19 A kérdező kommentje:
Ez az egyetlen módja a túlélésnek.
2021. nov. 29. 19:57
14/19 anonim válasza:
Te is tudod, hogy ez nem így van, értelmes megküzdési stratégiákat kell keresni, nem olyat, ami csak formálisan jelent életet, élvezeti tartalomban nem. Erre való egy jó pszichológus. Keress! Lehet, hogy többet is átforgatsz magadon, mire meglesz az igazi, viszont neked magadnak is akarnod kell a normál élet felé való nyitottságot, önbecsapó körbebástyázás helyett. Nem tudom, mért van benned ekkora csalódottság, de minden múltbeli megcsalatás után újjá lehet építeni bizalommal teljesen az életet.
15/19 A kérdező kommentje:
Rajtam már nem segít a pszichológus.
2021. nov. 29. 21:07
16/19 anonim válasza:
Ahhoz, hogy segítsen, ahhoz te is kellesz, ez tény. De direkt kiszúrni magaddal, a boldogtalanságban rohadni ahelyett, hogy feldolgoznátok az életedet és átdolgoznátok egy normális életre való nyitás irányába, ez elég hülyeség!
17/19 A kérdező kommentje:
Én ebben már nem hiszek.
2021. nov. 29. 22:13
18/19 anonim válasza:
Nem fogunk a gyakorin megszakadni bele, hogy egy idegent meggyőzzünk, ez a te életed, csak marhaság elrontani (egyúttal a környezetedét is), ha ugyanannyi energiával jobbítani is lehet.
19/19 A kérdező kommentje:
Majd én meggyógyítom magam.
2021. nov. 30. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!