Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a véleményetek az antidepre...

Mi a véleményetek az antidepresszánsról?

Figyelt kérdés
Július közepe óta hetente többször is pánikrohamokat éltem át. Akkoriban nem tudtam mi ez, meglátogattam a házi orvost, aki kiírt vérvizsgára, hormonvizsgálatra, de minden rendben volt, ezért a további utam a pszichológus volt, illetve a pszichiáter. Akkor nagyon ellehetetlenítette az életem, nem tudtam bulizni, nem tudtam tanulni, szorongtam folyamatosan, féltem a helyektől, ahol előzőleg elkapott ilyen roham. Fejben teljesen elvágott, sírtam gyakran, mert nagyon rossz volt a közérzetem. Legutoljára kb. 5 hete volt a legdurvább pánikrohamom (heves szívdobogás, elöntött a melegség, nem kaptam levegőt, azt éreztem elájulok, és iszonyatosan remegett a testem). Viszont amióta ezt átéltem, azóta teljesen jó vagyok. Hetekig nem tapasztaltam semmit, aminek hihetetlenül örültem, hiszen azelőtt volt olyan időszak, hogy naponta át kellett élnem. Illetve talán 2x éreztem ilyen 5 perces rosszullétet, de az teljesen eltörpül az eddigi rohamok mellett. Tehát 5 hete javulást tapasztalok, viszont a pszichiáterhez csak pár napja kaptam időpontot. Neki is elmeséltem a rosszulléteim, illetve hogy már 1 hónapja nem voltak ilyen nagyon durva pánikrohamaim. Megkérdezte, hogy félek-e a további rohamoktól, illetve szeretnék-e gyógyszert szedni. Természetesen egy kis félelem még bennem van, így azt mondtam, hogy ha a gyógyszer segítene, akkor szeretném. Felírt antidepresszánst, illetve nyugtatót, és kivettem őket, viszont még nem kezdtem el szedni. Nagyon erősen gondolkozok, hogy még sem szeretném ezekkel tömni magam, mert egyrész az elején vannak mellékhatások, amiktől tartok, és nem szeretném a szervezetem sem ilyenekre rászoktatni. Kicsit megbántam, hogy igent mondtam, nem tudom, hogy mit szólna, hogy ha még sem azt teszem, amit megbeszéltünk. Ha javulást tapasztalok gyógyszerek nélkül, és kezdek helyrerázódni, megéri ilyeneket szedni? 21L
2021. nov. 26. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ha már jobban érzed magad, tök felesleges elkezdeni szedni. Ez azért nem cukorka.

Először inkább próbáld meg megváltoztatni az életed,sportolni,lekötni magad stb.. és semmi esetre se parázz a rohamokon,hidd el hogy semmi bajod nem lesz tőle. Egészsége vagy,és ez a lényeg.

Esetleg ha az életmódváltás nem javít a helyzeten, újra sűrűsödnek a rohamok,akkor elkezdheted szedni a gyógyszert.

Pszichologushoz viszont mindenképpen járj el,ártani nem árt.

Üdv egy ex pánikos 21/l

2021. nov. 26. 18:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Akinek antidepresszánst írnak fel az addig szedje amíg az orvosa mást nem mond. Nem túl bonyolult: elmész a dokihoz aztán mondod, hogy te már sokkal jobban érzed maga és ő majd eldönti.

Személy szerint több depresszióssal volt kapcsolatom, sajnos családi okok miatt. Az általános menetrend:

1. rosszul van

2. az orvos felírja a gyógyszer

3. elkezd hatni, de ezt a beteg úgy éli meg, hogy ő már magától jobban van

4. abbahagyja a gyógyszert 'hiszen már nincs rá szüksége'

5. ugrás az 1. pontra

Ha meg nem hiszel az orvosnak, vagy okosabbnak gondolod magad akkor ne járj hozzá.

2021. nov. 26. 18:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Lehet félreértetted a magyarázatot 2-es. Én idáig nem szedtem gyógyszert, és úgy vagyok jól már hetek óta. Tanultam, találkozgattam emberekkel, és az valamennyire elterelte a figyelmem. Hetekig várólistán voltam a pszichológusnál, és emiatt jutottam el a pszichiáterhez is csak pár nappal ezelőtt. Tehát alapból már úgy mentem oda, hogy sokkal jobban érzem magam, és gyógyszerek nélkül tapasztaltam a javulást. Mivel a gyógyszeres kezelés csak ezután jönne.
2021. nov. 26. 18:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor bocsánat, tényleg félreértettem. Szerintem beszélj az orvossal.
2021. nov. 26. 18:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne itt kérj tanácsot, segítséget.irdd le papírra pro és contra érveket.ha raszoktatnak életed végéig szedheted.1/1000bol aki lerakta.. múltkor már írtam egy másoknak nm tetsző véleményt ezekről a "gyógyszerekrol. Néhány kedves drogfüggő leszedette,ergo nekik az a lényeg hogy egy legyél közülük,xanax antidepi stb függő.azert néztem a hozzászólásokat,mert rögtön a gyógyszer mellé áll a sok birka. Fiatal vagy,ne mindent higyj el az orvosoknak se. Egy gyógyult ember nem fizető páciens többé.ok minden egyes felírt recept után kapnak pénzt,plusz tb is fizeti őket,meg tudod nézni ügyfélkapun.nekik az az érdekük H járjál hozzájuk rendszeresen.meggyogyitani magad fogod.itt gyk n csak szinte toxikus emberek vannak.ezert se írok többet.ha ez átmegy vkinek H jószándékú akkor pacsi.ha a kretén drogfüggők ezt is leszedik, akkor is nekem adnak igazat.mert tudják H elbasztak az életüket.kerdezo.hobbi,sport,természet,állatok, pozitív emberek, meditáció és sok sok kutató munka onmagadban, orvos Tóth Noémi könyvei pl.
2021. nov. 26. 19:59
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
#5 ön elmebetegnek tetszik lenni?
2021. nov. 26. 20:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Erről beszelek:) nem jövök vissza,lehet duhongeni. Tudom az igazság fáj:D
2021. nov. 26. 20:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Itt miért lett mindenki lepontozva?
2021. dec. 3. 00:46
 9/9 anonim válasza:
Kipróbáltatták velem az antidepresszánst (Seropram). Majdnem belehaltam a mellékhatásokba (az én-idegen szuicid késztetések voltak a legdurvábbak). A poklok poklát éltem át. Több mint 15 év volt, amíg teljesen kihevertem. Ismét egészséges vagyok. Nagyon nem ajánlom. Keress egy jó magánpszichológust, aki segít feloldani a szorongásaidat, és segít leküzdeni a depressziót! Sajnos drága, de szerintem megéri áldozni rá.
2021. dec. 10. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!