Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem bizok a pszichologusban...

Nem bizok a pszichologusban igy van ertelme?

Figyelt kérdés

Meg mielott eloszor mentem volna ugy gondoltam hogy tenyleg segitenek,rendesen lehet veluk beszelgetni es nem ilyen sablon dolgokat kerdeznek/mondanak.Aztan miutan elmentem oriasit csalodtam.Pont az ellentete volt mint amit elkepzeltem elotte.Feszult volt o is en is,egyaltalan nem tudtam benne megbizni mintha egy tanarral kellett volna beszelnem (nem iskolai pszichologus volt),es miutan nem tudtunk beszelgetest folytatni kitalalta hogy kartyazzunk ami meg kinosabba tette a dolgot.Pár kör lejátszása után meg megkérdezte hogy milyen állat,növény..stb lennék.

Par hettel kesobb elmentem egy masik pszichologushoz.Egy fokkal jobb volt de ugyanolyan bizalmatlansagot keltett bennem,es vele se tudtam oszinten jot beszelgetni.Inkabb kinszenvedes volt,rola is inkabb az tukrozodott le hogy szivesebben lenne otthon vagy csinalna mast.Megerne megprobalni megegyszer vagy inkabb hagyjam?Egyepkent viszonylag konnyen beszelgetek emberekkel,csondes sem vagyok.Nem tudom hogy velem van-e a gond vagy sem.

2021. nov. 23. 00:34
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Próbálják oldani a feszültséged, a kártyát is ezért dobta be az első. Ők látják hogy te rá vagy feszülve hogy pszichológus. Az emberek 90%-a nem tud egy pszichológussal úgy beszélni mintha nem lenne az, sokan ráfeszülnek, hogy minden szóból, mondatból tudni fog valamit róla, olyanokat amiket egy hétköznapi ember nem tudna ennyiből. De ez a dolga. Felderíteni a problémát, segíteni átlépni. Első alkalommal voltál ott, feloldódni se tudsz ennyi idő alatt. Ha meg váltogatod az sem jó, mert ha már egy hónapja tart az, hogy mindig másikhoz mész, az alatt az idő alatt ha ugyanahhoz jársz már haladtatok volna előre.

Neked is tenned kell azért, hogy segíteni tudjon, neked azt kell tenned, hogy megpróbálsz nem feszült lenni, és törekszel arra, hogy úgy beszélgess vele, mint egy ismerősöddel. Pl, megkérdezi milyen növény vagy állat lennél szívesen, ezt le lehet rendezni egy szóval is de ne ennyivel rendezd le. Mondd meg hogy mi lennél, és magyarázd el hogy miért. Ha közben eszedbe jut más is akkor mondd hogy de az a másik is tök jó lenne és azt is mondd meg hogy miért. Törekedj a tartalmas beszédre.

2021. nov. 23. 01:10
 2/5 anonim ***** válasza:
66%
Valószínűleg veled van a gond. Gondolom, rá vagy erre feszülve, és így nem lesz jobb másik pszichológusokkal sem. Bár én a helyedben eleve úgy keresnék másikat, hogy előbb telefonon elmondanám dióhéjban, hogy ezzel is szokott gondod lenni, és aki erre a legszimpibb választ adja, azzal próbálnék utána dűlőre jutni. Előbb-utóbb megtörik a jég, ha dolgozol érte.
2021. nov. 23. 01:12
 3/5 anonim ***** válasza:
12%
Nincs. Több terapeutánál voltam, az utóbbi is 8 hónapig tartott, annyit ért el vele, hogy még jobban utálom ezt a kamu szakmát. Volt hogy ültünk csendben “terápiásan”, a végén megkérdezte, hogy milyen volt így, hát nem akartam mondani, hogy arra gondoltam végig, hogy mennyi pénz megy a semmire. Hagyd ott a francba és kész.
2021. nov. 23. 01:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Bébi, ha problémád van, akkor pszichológushoz NE hallgatni menj, hanem sorold a problémáidat. Főleg ha fizetsz érte. Hallgatni otthon is tudsz - ingyen - akár terápiásan is!
2021. nov. 23. 13:48
 5/5 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat
2021. nov. 23. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!