Miért szorongok meditálás közben?
Figyelt kérdés
Régebben egy könyv alapján kezdtem el csinálni, és akkor nagyon szépen ment is. De mióta egy ismerősömtől hallottam, hogy ő "szorong, ha kiüresíti a gondolatait", velem is elkezdődött ez. Valahogy ijesztő érzés, hogy egyedül vagyok. Régen ez nem volt, akkor valahogy eljutottam oda, hogy teljes csendélményem volt, és nagyon jó érzés volt.2021. nov. 22. 17:26
1/1 anonim válasza:
Az a teljes csend, nyugalom, térszerű üresség, üres - unalmas - semmi.., ennek a leírhatatlan valaminek a tapasztalása a meditáció célja. Szerintem te valamiért ehhez hozzá kapcsoltad a szorongást. Pedig a szorongás az egy keletkezett dolog (egyféle érzelem). Olyan mint pl a gondolatok - jönnek - mennek. De minden ebben a "csendben" történik. Tehát figyeld meg legközelebb a szorongást - és azt is hogy az nem te vagy - nem lehetsz vele azonosságban - hiszen megfigyelhető. Te pedig maga a megfigyelő vagy. Ha ezt letisztázod magadban.., és így elengeded - akkor megint csak ez a "csend élmény" marad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!