Titeket mennyire zavar; ; ha az utcán; de főleg; ha a tömeg közlekedésben( főleg Pesten BKV: metró; busz ; villamos); Azt látjátok; H az okostelefonok objektívje; kamerája rátok van állítva?
Engem meg érdekel; volt már H Pesten a tudtom kívül lefotoztak; és később jutott hozzám vissza a kép ; H tényleg...
Tehát van alapja a " kamera paranak".
30/F
Nem zavar, mivel az esetek 99%-ban csak a véletlen műve.
Nincs olyan mentális betegség, hogy "telefon-kamera para", és nem jelentek meg hozzá kapcsolódóan új paranoid tünetek... Egy paranoid skizofrén tüneteit nem lehet a kamerás okostelefonokra ráfogni.
Ez a félelem az alacsony önértékeléshez és valamivel súlyosabb esetekben a szociális fóbiához kapcsolódik.
Én akarom eldönteni hogy hol, mikor és milyen okból jelenik meg rólam kép. Ennyi. Úgyhogy engem is zavarna ha valaki kirakna rólam képet úgy hogy felismerhető vagyok. Arc kitakarása nem hiszem hogy mindig működik de még mindig egy jobb opció mintha nem lenne ki takarva. Mert bizony rengeteg videó van ahol nincsenek kitakarva az arcok.
Én is bele szoktam botlani ilyenekbe, ilyenkor elgondolkozok hogy mi a fenét fényképez vajon a semmin. Merthogy semmit se csinálok csak állok. Volt már ilyen mert mikor odanéztem hirtelen elkapta a tekintetét és a telefont is.
Budapesten élek. Nekem a telefonparám az, mikor a rakparton kezembenyomják a telefont, hogy fotózzam már le őket.
Amit leírtál egyszer sem vettem észre. Sosem gondolok arra, hogy esetleg valaki lefényképez.
Egy-két alkalommal inkább az fordult meg a fejemben, hogy nincs-e hangrögzítés bekapcsolva. Abból azért több kellemetlenség adódhat.
Azért ilyen nincs. Mindenki nyomkodja a telefonját, de minden kamera egy bkv buszon nem fog feléd nézni. Alapból ha valaki telefont nyomkod, nem teljesen függőlegesen tartja. Inkább kissé lefelé néz a kamera. Arcodba meg akkor ha telefonon beszél, akkor kerül csak olyan magassàgba.
Azért ez minden csak nem félelmetes. Azért az utolsó hozzászólásod nem gyenge paranoia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!