Mit tegyek, ha nagyon félek az online oktatástól, nem megy és nem is szeretnék tönkremenni miatta?
Figyelt kérdés
A legutóbbi online félévem alatt az online oktatás és a velejáró körülmények miatt (haza kellett költözni, nem tudtam személyesen találkozni vagy beszélni senkivel, állandóan egyedül voltam, nem volt hová mennem, elveszítettem az akkori diákmunkámat stb.) elég sokat romlott a mentális egészségem (depresszió, szorongás és mindenféle motivációm, lelkesedésem, életkedvem is elveszett) és emiatt végül szüneteltettem is a tanulmányaimat. Ebben a félévben folytattam az egyetemet, szerencsére már jelenléti oktatásban, aminek nagyon örültem és úgy érzem egész jól sikerült is visszarázódni, végre jobban éreztem magam, tudtam normálisan tanulni, nem kellett egész nap otthon ülnöm, mintha megint minden visszakerült volna a normál kerékvágásba. Viszont egymás után jelentik be az oktatóim, hogy ők nem hajlandóak jelenléti órákat tartani, így az óráim többsége már most is online fut és félek tőle, hogy esetleg teljes online oktatásra fogunk átállni. Én ezt a korábbi online félévek tapasztalata miatt nagyon nagyon nem szeretném, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy én ezt így végig tudnám csinálni. Már most is rosszul érzem magam, előre stresszelek az órák miatt, nem tudok figyelni és koncentrálni, egész órán szorongok, zavar hogy ott látom magam és a többieket is a képernyőn, zavar ha mások is vannak körülöttem, zavar hogy órákon keresztül ott kell ülnöm a gép előtt stb. Jelenléti oktatásban semmiféle ilyen jellegű problémám nincsen, úgy kifejezetten szeretek is bejárni az óráimra és készülni, tanulni stb., de így nem megy és nem tudom mit csináljak. Szeretnék tanulni és szeretném befejezni az egyetemet, de nem így.2021. nov. 8. 15:22
11/17 Senior Séf válasza:
Ha félsz, arra jó a sámán. Tudod; a Nefossámán!
12/17 A kérdező kommentje:
Egyébként egyáltalán nem érzem rossz döntésnek azt, hogy passziváltam. Ha akkor nem passziválok, akkor egészen biztosan nem fejezem be az egyetemet, talán soha. Az online oktatás előtt négyesnél rosszabb jegyem nem volt, az utolsó online félévemet pedig 1-es körüli átlaggal zártam…. nem azért, mert ellustultam volna az online oktatás alatt vagy ilyesmi, hanem azért mert otthon nem voltak adottak a tanuláshoz megfelelő körülmények (mert nem, nem mindenki a kedélyes szobájában végzi), az egyetem részéről sem tapasztaltam túl jó hozzáállást (gondolok az online oktatás színvonalára, az oktatókkal és az egyetemmel történő kommunikációra, a megoldási lehetőségekre stb., ha már itt tartunk pl. nincs olyan, hogy valaki nem kapcsol kamerát, kötelező, ha nem kapcsolod be, akkor a tanár szerint nem is vagy ott és hiányzásra hivatkozva megbuktat) és ahogy írtam a mentális állapotom is leromlott, órákat töltöttem sírással, nem tudtam koncentrálni az órákon a szorongástól, minden nap stresszeltem valami miatt stb. A végén már ott tartottam, hogy legszívesebben meg akarnék halni, nemhogy egyetemre járjak. Úgyhogy számomra tényleg semmiféle pozitív hozadéka nem volt ennek az időszaknak, hanem ellenkezőleg (amiket írt is, hogy megspórolom az útiköltséget vagy időt nyerek, ezek egyáltalán nem jelentettek pozitívumot vagy egyáltalán nem is volt igaz rám pl. semmivel sem volt több időm mint a jelenléti oktatásban).
2021. nov. 9. 10:55
13/17 A kérdező kommentje:
A barátaimmal jelenleg nem, vagy csak nagyon ritkán tudok személyesen találkozni, de ez a vírustól stb. független. Annyi, hogy egy esetleges lezárás stb. esetén maximum teljesen ellehetetlenítené. Viszont már az is sokat számít, hogy bejárhatok az óráimra, találkozhatok a szaktársaimmal és más egyetemistákkal, leülhetek tanulni az egyetem épületeiben vagy a könyvtárban stb., mert legalább nem egész nap a gép előtt kellene ülnöm egyedül. Online diákmunkákból én nem sokat láttam (max. infós vagy gazdasági területen, de én nem ezt tanulom), de nem hiszem, hogy az bármiben is érdemben segítene… ugyanúgy otthon ülnék egyedül a gép előtt és nem hiszem, hogy diákmunkás fizetésből ki tudnék gazdálkodni egy albérletet, és akkor a többi költségről ne is beszéljünk.
2021. nov. 9. 10:57
14/17 anonim válasza:
Tele van a gyakori ilyen kérdésekkel ÉS! olyan válaszokkal, hogy nem lesz online oktatás. Úgyhogy tényleg "Nefossámán". Az ilyen válaszokat írok se f_snak.
15/17 A kérdező kommentje:
Az óráim nagy része most is online van…
2021. nov. 9. 12:44
16/17 anonim válasza:
Jo en ertem a problemad, de ha ezen szorongsz es bevezetik a teljes online oktatast, akkor sem nagyon tudsz mit csinalni. En levelezon vagyok, konkretan 1 felevben talalkoztam a csoporttarsaimtol es nagyon valoszinu, hogy mar igy is fogunk diplomazni. Nem tudom mit tanulsz, de sima adminisztrativ poziciokat is lattam, semmie xtra nem kellett hozza. Gondolom kolis vagy, szobat esetleg tudsz berelni.
17/17 A kérdező kommentje:
A szobabérlés is sokkal drágább mint a kollégium.
2021. nov. 9. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!