Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha nagyon félek...

Mit tegyek, ha nagyon félek az online oktatástól, nem megy és nem is szeretnék tönkremenni miatta?

Figyelt kérdés
A legutóbbi online félévem alatt az online oktatás és a velejáró körülmények miatt (haza kellett költözni, nem tudtam személyesen találkozni vagy beszélni senkivel, állandóan egyedül voltam, nem volt hová mennem, elveszítettem az akkori diákmunkámat stb.) elég sokat romlott a mentális egészségem (depresszió, szorongás és mindenféle motivációm, lelkesedésem, életkedvem is elveszett) és emiatt végül szüneteltettem is a tanulmányaimat. Ebben a félévben folytattam az egyetemet, szerencsére már jelenléti oktatásban, aminek nagyon örültem és úgy érzem egész jól sikerült is visszarázódni, végre jobban éreztem magam, tudtam normálisan tanulni, nem kellett egész nap otthon ülnöm, mintha megint minden visszakerült volna a normál kerékvágásba. Viszont egymás után jelentik be az oktatóim, hogy ők nem hajlandóak jelenléti órákat tartani, így az óráim többsége már most is online fut és félek tőle, hogy esetleg teljes online oktatásra fogunk átállni. Én ezt a korábbi online félévek tapasztalata miatt nagyon nagyon nem szeretném, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy én ezt így végig tudnám csinálni. Már most is rosszul érzem magam, előre stresszelek az órák miatt, nem tudok figyelni és koncentrálni, egész órán szorongok, zavar hogy ott látom magam és a többieket is a képernyőn, zavar ha mások is vannak körülöttem, zavar hogy órákon keresztül ott kell ülnöm a gép előtt stb. Jelenléti oktatásban semmiféle ilyen jellegű problémám nincsen, úgy kifejezetten szeretek is bejárni az óráimra és készülni, tanulni stb., de így nem megy és nem tudom mit csináljak. Szeretnék tanulni és szeretném befejezni az egyetemet, de nem így.
2021. nov. 8. 15:22
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Több félévet már nem szeretnék passziválni, mert már szeretnék végezni ezzel a képzéssel és igazából nem látom, hogy mégis mikor érne véget ez a vírusmizéria.

Pszichológushoz járni pedig sajnos nincsen pénzem. Az egyetemen van ingyenes tanácsadás, de az csak 5 alkalom maximum és korábban már voltam (szintén az online oktatás alatt), akkor nem éreztem, hogy bármiben is segített volna.

2021. nov. 8. 15:25
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
Akkor passziváltatsz.
2021. nov. 8. 15:25
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
Ja, hogy a passzív sem jó? Akkor meg kibírod, ennyi. (Amúgy nem kell majrézni, nem fognak ezek átállni, ha beled*glünk, akkor sem.)
2021. nov. 8. 15:26
 4/17 A kérdező kommentje:
Ha válaszolni szeretnél kérlek előbb olvasd el a teljes kérdést, a leírással együtt.
2021. nov. 8. 15:27
 5/17 anonim ***** válasza:
3%
Ha nem vetted volna észre, épp akkor válaszoltam, amikor hozzáfűzted, hogy nem akarsz passzívra menni...
2021. nov. 8. 15:43
 6/17 anonim ***** válasza:
80%
Elméletileg arról volt szó, hogy semmi esetre nem állítják le a sulikat, ahol már elérhető az oltás az adott korosztálynak. A másik látom a tanárok meg oktatók kezdik a cirkuszt , megint. Náluk nagyobb léhűtőket nem igen találni sehol, nekik soha semmi nem jó. Érdekes tanítani nem akarnak, de vásárolni nyugodtan mennek traccs party keretein belül? Akkor nem értem a munka büdös, de vásárolgatni meg el mer menni? Nekem nagyon nem tetszik a tanárok hozzáállása a dolgokhoz nyavajognak állandóan. Nem vagyok érintett már ilyen téren se nem vagyok tanár se diák. De, ha diák lennék teljesen elszomorítana, ami már lassan két éve megy az egész oktatásban és ezt mind a tanárok cirkusza miatt van, mert nekik soha semmi nem jó...
2021. nov. 8. 16:10
 7/17 A kérdező kommentje:
Igen. Nálunk is jelenléti oktatás van, de a tanáraim nem hajlandóak jelenléti órákat tartani. Valaki egyértelműen kimondta, hogy neki otthonról kényelmesebb és nem akar bejárni dolgozni. Míg mások a vírusra hivatkoznak miközben állításuk szerint be vannak oltva (felmérés alapján a hallgatók nagy része is be van oltva, a csoportjainkban konkrétan mindenki) és egyébként is kötelező a maszkviselés az egyetem területén, és lehet kezet fertőtleníteni, távolságot tartani stb. Illetve ezek az emberek is ugyanúgy járnak mindenhova a munkán kívül, a családjuk szintén… megkockáztatom, hogy az egyetemen vannak a legkevésbé kitéve a fertőzés veszélynek, ahol gyakorlatilag beülnek a tanári asztal mögé és ennyi.
2021. nov. 8. 16:37
 8/17 anonim ***** válasza:
97%

nem a bányában kell dolgoznod, hanem ülnöd a valagadon egy kedélyes szobában otthon, a számítógép előtt.

világszerte fiatalok milliói nem férnek hozzá az oktatáshoz, nem tudnak továbbtanulni, kizsákmányoló és nehéz, gyakran veszélyes fizikai munkákat végeznek, akár bányában.

tehát ez first world problem, a privilegizált léthelyzetű emberek szenvelgése, h. egyetemi online oktatás és úristen.

kérd meg, h. ne kelljen bekapcsolnod a kamerádat, vagy ha ezt nem lehet, akkor sincs semmi, nem szépségverseny...

ezzel spórolsz időt, pénzt, ami bejárás és útiköltség.

sztem csak emiatt passziválni luxus és buta döntés volt

2021. nov. 8. 16:48
 9/17 A kérdező kommentje:
Senkinek sem kell egyetértenie velem vagy megértenie, viszont azt megköszönném, ha nem is degradálnák vagy kérdőjeleznék meg az érzéseim, problémáim. Szerintem ilyet nagyon nem illik, pláne nem ilyen kérdés eseten, ebben a kategóriában.
2021. nov. 8. 16:52
 10/17 anonim ***** válasza:
95%
Figyelj, most legalabb tudsz talalkozni baratokkal, lehet menni meg erre-arra. Probalj meg olyan diakmelot keresni, amit akar online is lehet csinalni, egy csomo ilyet latok meghirdetve. Akkor hazakoltoznod sem kell, dolgozni is tudsz.
2021. nov. 8. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!