Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Be kellene avatnom a családoma...

Be kellene avatnom a családomat a mentális problémáimba?

Figyelt kérdés

Már 5 éve elköltöztem otthonról, azóta kevésbé tartom a kapcsolatot a családommal. Részben azért, mert mérgezőnek éreztem a kapcsolatot velük. Részben pedig azért, mert amikor rosszabb időszakaimat élem, nem keresem őket.

Nem rég egy kedves ismerősöm azt mondta, hogy nagyon negatív véleménnyel vannak rólam bizonyos családtagjaim, szinte haragudnak rám. Nyilván nem váltam egy csapásra mentálisan is egészségessé, ez egy folyamatos küzdés számomra, a családom semmit nem tud ezekről, nem tudják, hogy mentális problémáim voltak és vannak, amikkel küzdök.

Egy ideje gondolkozok ezen, hogy talán épp itt az ideje, hogy megosszam velük, hogy miért vagyok ilyen amilyen, de félek, hogy nem értenék meg. Mert még mindig van az emberekben egy olyan előítélet, hogy csak a bolondok küzdenek mentális problémákkal. De nem akarom azt sem, hogy egy ilyen feszültség uralkodjon a családunkban.

2021. nov. 4. 07:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tettem.
2021. nov. 4. 07:17
 2/6 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem a legjobb amit tehetsz az az hogy elmondod nekik. Mivel elköltöztél, így ha rosszul sülne el, akkor sem kéne velük egy levegőt szívni.

Ha javasolhatom akkor úgy kezdd hogy, felvázolod a helyzetet(hogy mit hallottál), majd mondod hogy nem szeretnél feszültséget ezért megosztod velük azt hogy mi van veled.

2021. nov. 4. 07:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan dolgok amiről beszélni muszáj, de csak akkor ha a hallgatóság is megfelelő.

Ha javíthat a kapcsolatotokon (és ezt szeretnéd is ) hosszútávon, akkor mondd el. Nem kell töviről hegyire, nagyvonalakban éppen elég.

Ha nem írtad volna a mérgezős dolgot, akkor biztosan ez lenne a megfelelő döntés, viszont én is tudom sajnos milyen egy mérgező családtag. Ő extrém mérgező, szóval akármit mondok neki valahogy ellenem fordítja. Ez az amit messziről kell kerülni.

De azt jegyezd meg, hogy azért mert valaki nem kedvel, legyen az akárki, nem tartozol neki magyarázattal.

2021. nov. 4. 07:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Eleg furcsának tartom, hogy a saját családod egy ismerősnek panaszkodik, vele üzenget indirekt módon neked. Ha hiányzol nekik, miért nem neked mondják, miért egy idegenen keresztül akarnak benned bűntudatot kelteni?

Ha előállsz nekik azzal, hogy mentálisan nem vagy jól, azt is az ismerősökkel fogják megbeszélni, és elterjesztik rólad, hogy bolond vagy.

Nem gondolom, hogy elszámolással tartozol ilyen emberek felé.

2021. nov. 4. 07:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó esély van rá hogy a mentális gondjaid gyökere is a csaladodba nyulik vissza. Én nem szólnék nekik, mert csak rontanak a helyzeten - kb. "Megmondtam én hogy hülye," vagy "Megmondtam én hogy nem normális" felkiáltással.

Ne szólj nekik. Viszont próbálj kiépíteni barátokból egy fix hálót magad köré, akikre számíthatsz. Az ilyen társaság segíti a megküzdést a mentális gondokkal.

2021. nov. 5. 03:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyire intelligensek ahhoz, hogy elfogadják ezeket a problémákat, hogy megértsék. De mik ezek? Akkor jobban lehetne tanácsot adni.
2021. nov. 6. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!