Borzasztóan szorongok a kortársaim előtt, mit tegyek?
Sziasztok! 18/F vagyok. Találkoznom kell holnap egy ismerősömmel akivel nagyon-nagyon régóta nem beszéltünk, viszont ismerjük egymást. Olyan elintézni valóm van ami miatt muszáj vele találkozzak, szóba álljak, kommunikálnom vele akár órákig. Elképesztően szorongok miatta. Félek hogy beszólogat majd nekem, vagy hívja magával az ő barátait és akkor már többen fognak velem bunkózni, én meg egyedül leszek. Valószínű hogy pont a szorongásom fogja elrontani a baráti hangulatot és ebből fakadóan lesznek kellemetlen pillataim.
Erre a problémámra rövid távú megoldás kéne, tehát a pszichológus kilőve (egyébként is járok pszichológushoz, de még nem elég régóta a probléma megoldásához) alkoholt nem fogok inni mert nem rég, három hónapja hogy nem ittam semmilyen italt, de előtte viszont napi szinten vedeltem szóval még biztos nem fogok újra fogyasztani nehogy visszaessek. Nincs ismerősöm akivel mehetnék. Mit tudnék csinálni?
Jólvan kedves hetes azért ne legyél már ennyire profi orvos. Ne diagnosztizálgass alkoholizmussal nem szeretem, ha valaki ilyenekre érzi magát feljogosítva, és még fel is szólítasz hogy ne tagadjam. Három napról van szó. Három napon keresztül ittam meg három sört. A napi szintű vedelés túlzás volt a részemről.
Ami napi szinten történt az csak ez a három nap volt. Nem hittem volna hogy egyes emberek miatt pontosabban kell fogalmazzak. Igen volt hogy ittam, sokat is, hetente egyszer biztosan be voltam rúgva. Alkoholista közel sem voltam. Az már szervezeti függőséget jelent, pedig olyanom még pont nem volt. Ha úgy tettszik időben leálltam vele. Nem keletkezett kimutatható károsodás a szervezetemben, elvonási tüneteim sem jelentkeztek, egyik napról a másikra tettem le. Könnyű volt elhatározni. Szóval doktor úr! Kedves addiktológus professzor! Nem voltam alkoholista! Fogalmad sincs hogy én milyen ember vagyok, hogy én ki vagyok, tehetségtelen
vagyok e, vagy nem, illetve hogy mit miért tettem. Semmit nem tudsz rólam! Talán neked sokkal több közöd van az alkoholhoz mint nekem. Ezt is részegen írod? Talán már leszoktál és kialakukt egy beszűkült látókör nálad, az alkohollal kapcsolatban amit a piától elszenvedett károk okoztak benned! De ne haragudj, én nem tudom. Nem ismerlek. Ahogyan te sem tudsz rólam lóf@szt se!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!