Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borzasztóan szorongok a...

Borzasztóan szorongok a kortársaim előtt, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 18/F vagyok. Találkoznom kell holnap egy ismerősömmel akivel nagyon-nagyon régóta nem beszéltünk, viszont ismerjük egymást. Olyan elintézni valóm van ami miatt muszáj vele találkozzak, szóba álljak, kommunikálnom vele akár órákig. Elképesztően szorongok miatta. Félek hogy beszólogat majd nekem, vagy hívja magával az ő barátait és akkor már többen fognak velem bunkózni, én meg egyedül leszek. Valószínű hogy pont a szorongásom fogja elrontani a baráti hangulatot és ebből fakadóan lesznek kellemetlen pillataim.

Erre a problémámra rövid távú megoldás kéne, tehát a pszichológus kilőve (egyébként is járok pszichológushoz, de még nem elég régóta a probléma megoldásához) alkoholt nem fogok inni mert nem rég, három hónapja hogy nem ittam semmilyen italt, de előtte viszont napi szinten vedeltem szóval még biztos nem fogok újra fogyasztani nehogy visszaessek. Nincs ismerősöm akivel mehetnék. Mit tudnék csinálni?

2021. nov. 3. 21:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
De miért szólna be?
2021. nov. 3. 21:18
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
A szorongást és a depressziót az alkoholizmus, az alkohol megvonása okozza. Tuti tök jó lesz a találkozás, csak te gyártasz belőle kényszerképzeteket! Természetesen ott is majd kiforgatod a szavait arra, amit te belegondolsz, de most, hogy ezt már tudod, hogy mitől van és hogy nem valós félelem, máris felül fogsz tudni kerekedni rajta és remélem nem vedelsz többet, hogy elrontsd a saját életed! :)
2021. nov. 3. 21:20
 3/18 A kérdező kommentje:

#1 a szorongás irracionális félelmet, nem kell megindokolni.

#2 egyáltalán nem voltam alkoholista, másrészt ez a szorongás végigkísérte az életem. Nagyon sokat bántottak, durva megjegyzéseket tettek rám a suliban még általános hetedikben/nyolcadikban

én ezeket nem tudtam kivédeni. Különös a tesióránkat izgultam annyit, mert ha kosaraztunk vagy fociztunk és ha valamit elronottam akkor mindneki leb@szott, és kiabált velem. Nagyon kínosan szégyeltem magam. Gonoszak voltak velem, kiahasználták az ügyetlenségem avval hogy hogyha oltogatnak miatta akkor ők jobbnak tűnnek. Volt hogy engem választottak meg egy kosár csapatba, és lány elkezdett kiabálni, síránkozni hogy miért pont őt? Dehát ő fogyatékos. Legszívesebben elsírtam volna magam. Kemény időszak volt. Valószínűleg ezek a tapasztalatok ébresztették fel bennem ezt a félelmet, nem az alkohol. Biztos nem.

2021. nov. 3. 21:29
 4/18 A kérdező kommentje:
Elnézést a fogalmazás hibákért.
2021. nov. 3. 21:30
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
1. Vagyok. Magam is generalizált szorongással élek, csak nem tudtam, hogy erre van-e reális esély, hogy beszóljon és azért félsz ettől. Ez esetben az tök jó szerintem, hogy felismerted, hogy a szorongás mondatja veled. Nyilván ez ebből a korábbi sérelmedből táplálkozik, de próbált tudatosítani, hogy a holnapi az teljesen más lesz, nem ugyanazokkal leszel, akik bántottak. Esetleg ha van időd, menj el előtte sportolni vagy ilyesmi és próbálj arra koncentrálni, hogy jó lesz.
2021. nov. 3. 21:33
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igyekszem.
2021. nov. 3. 21:36
 7/18 anonim ***** válasza:
24%

Napi szinten ittál. Ez alkoholizmus, hiába tagadod le magad előtt! A függőséged oka pedig pont a kezeletlen elnyomottság. Kiutat kerestél, mert nem tudtál felül kerekedni és a tehetetlenséged ebbe fojtottad..

Amúgy felnőtt fejjel sokan kérnek elnézést gyerekkori beszólásaikért. Változunk, érünk. Lehet a legnagyobb gyökér is normális azóta! Én még mindig azt mondom, hogy tök jó lesz!!! Ha fel is hozza a témát én leráznám azzal, hogy úr isten, te még mindig itt tartasz szellemileg?? Többet néztem volna ki belőled!

2021. nov. 3. 21:37
 8/18 A kérdező kommentje:
Csak már most érzem előre azt a kellemetlen nyomasztó, feszült érzést a mellkasomban. Ha valaki mond nekem valami azon kezdek el gondolkodni hogy erre most mit válaszoljak, ahhoz hogy esetleg szimpatikusan tűnhessek fel, vagy ne sértődjön meg, esetleg hogy ne értsen férre, vagy talán hogy én ne tűnnek túl tolakodónak, rámenősnek... lehet rám tör majd az izzadás is.
2021. nov. 3. 21:39
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem vagy gyenge, nem vagy pisis, nem kell eltűrnöd, mert nincs ott az álszent tanár téged vegzálni ha megvéded magad.. leugathatod, le is csaphatod! Engedd ki a gőzt sporttal aztán mehetsz jól érezni magad!
2021. nov. 3. 21:44
 10/18 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, de most már szép lassan eljutok oda, hogy nem érdekel mit mondok, azt mondom/csinálom, ami jól esik. Ha valaki megsértődik, megsértődik, de legalább nem marad bennem és nem fogok miatta szorongani. De egy sima beszélgetésnél/találkozásnál ilyesmitől nincs miért tartani, mondd ami jól esik, nyilván normális kereteken belül, ha pedig ennek ellenére megsértődik, az az ő baja.
2021. nov. 3. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!