Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen betegsége lehet az úrnak?

Milyen betegsége lehet az úrnak?

Figyelt kérdés

A saját tükörképéhez beszél vagy hát úgy ki az ablakon, de halkan és legyint vagy darabosan mutogat olyan kényszeresen, zavart és ráng a lába, láthatóan ideges.

Érdemes vele szóba elegyedni vagy ez valami mentális zavar nem tehetetlen idegesség? Eléggé félelmetes! A telefont is mutogatva babrálja, elteszi-kiveszi, kommentálja valakinek amit lát.

2021. nov. 3. 17:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Skizofrénia?
2021. nov. 3. 19:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Miért akarsz vele egyáltalán szóba elegyedni? Az teljesen világos, hogy ez nem "tehetetlen idegesség", hanem valamiféle mentális zavar, de egy ennyi információból egy szakember sem tudná diagnosztizálni.
2021. nov. 3. 19:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Én is arra tippeltem így hozzá nem értőként, de ott úgy tudom nem motyognak, hanem rendesen beszélnek, mintha ott lenne valaki! Nem válaszolt nemlétező kérdésekre csak maga elé puffogott halkan és mikor hangosabb zaj volt mintha kommentálta volna, ezért először azt hittem csak simán felkapta a vizet. Viszont a darabos karmozdulatok, kéz kifeszítése nagyon félelmetesek voltak! Ez is jellemző náluk?
2021. nov. 3. 19:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Először csak azt láttam meg, hogy ideges. Unatkoztam, így szívesen meghallgattam volna!
2021. nov. 3. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Ennyiből nem lehet megmondani, hogy skizofrén-e az illető... A maga elé motyogás/beszéd sem utal feltétlenül skizofréniára.

"de ott úgy tudom nem motyognak, hanem rendesen beszélnek, mintha ott lenne valaki!"

Van olyan skizofrén, aki maga elé motyog, van olyan aki beszél, és van aki semmi ilyesmit nem csinál...

2021. nov. 3. 19:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül beteg. Lehet, hogy csupán jó társaságra vágyik, ezért magában, magának beszél.
2021. nov. 3. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!