A problémámra csak az öngyilkosság a megoldás. Viszont túl gyáva vagyok. Mit tegyek ha élni sem tudok?
Azt hiszem, hogy le is írtad, hogy mi itt a probléma.
Pl.: Azt hitted, hogy már túl vagy rajta erre megint meg láttad azt a valakit és borult minden. Meg nem tudod kitörölni az agyadból a tetteit és a sérelmeket amiket okozott, örökre kísérteni fog?
Úgy tűnik, hogy akaratlanul,de túl nagy hatással van rád ez az ember. Pedig ő sem más csak egy ember, ugyanúgy hibázik és cselekszik mint a nagy átlag. Ne izgasson az,hogy ő mit akar vagy hogy éppen mit gondol, legyen számodra közömbös.
Nem sokat értem el az életben, de azért megmentettem egy osztálytársam életét. Az iskolában állandóan verték, kínozták, terrorizálták a többiek, de ő sem tudott elköltözni (szegénység, beteg kistestvér, a faluban csak egy középiskola volt, stb), ezért aztán megpróbálta megölni magát, de nem engedtem neki. Tizenévesen persze nem túl okos az ember, csak annyit tudtam mondani neki: "Ha megölöd magad, akkor ŐK GYŐZTEK! Elérték, amit akartak, jót röhögnek rajtad, aztán elfelejtenek! Inkább magadat és a családodat büntetnéd meg ezek miatt a tetvek miatt?"
Döbbenten nézett rám, mintha ez még eszébe sem jutott volna. Úgy öt évvel ezelőtt találkoztam vele családostul, megdicsértem, hogy milyen szépek a gyerekei, erre azt mondta: "Ha engedtem volna, hogy AZOK győzzenek, akkor ők nem is élnének. Ugye, emlékszel?"
Huszonöt év telt el, de láthatólag még mindig éltek benne a rossz emlékek. Viszont tovább lépett, és nem hagyta, hogy AZOK győzzenek.
Kérlek, te se hagyd, hogy "Ő" győzzön! Ennél te többet érsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!