Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Űdw Mindenkinek. Segitséget...

Űdw Mindenkinek. Segitséget szeretnék kérni vagy tanácsot hogyan tudnám elhagyni, vagy leszokni a Contramal nevű gyógyszeről? S milyen mellék hatásaivannak?

Figyelt kérdés

Rőviden

Cukorbeteg lettem és egyre jobban elhatalmasodott a láb fájdalmam, sajna előszőr nem tudtam , hogy a Contramal szedése mivel jár .Sajnos már egyre többet szedek be már (2.5 éve ami felment napi1000mg-ig)De borzasztogyorsan elakarom hagyni. A körzeti orvosom olyan amilyen. Milyen orvoshoz kell fordulnom?

2010. szept. 3. 14:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem anyámnak van hasonló betégsége, de a Contramalt ő is szedi(te)... menny szakorvoshoz, kérj beutalót stbstb...a körzeti orvosnak semmi köze hozzá.. pl muteromat reuma korházban kezelik... persze nem reumával... de pl neki maximum 4-5 hónapig írnak fel azonos gyógyszert, a függőség nincs, de a szervezet hozzászokik, ezért más hatóanyaggal rendelkező gyógyszer írnak fel.... viszont a körzeti orvosodnak kell beutalót írnia!!! ugyanis ő egy megfázást kezelhet de semmi mást... ha azonban 2,5 fél évig nem küldött el az praxis vesztéssel is járhat... szóval ha nem küld fenyegesd...
2010. szept. 5. 00:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem kell orvos. Vagy ha mégis, akkor pszichológus. Én 24 évesen lettem Tramadolor-függő. Ugyanaz a hatóanyaga mint a Contramal-nak. A férjem segített a leszokásban. Borzasztóan nehéz volt, jobban szenvedtem, mint addig bármikor... A pszichés függőség testi tünetekbe csapott át....

Homeopata magánorvos is tud segíteni. Kitartás! Keress egy szövetségest és menni fog! :)

2010. szept. 6. 02:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Én tavaly mentem át az elvonási procedúrán! Nálunk nehezítette, hogy nem tudtuk miért jönnek a tünetek, bár gyanús volt, hogy akkor jelentkeztek, amikor elhagytam a Contramalt! Csak a sok okos orvos nem jött rá, ill. csak egy! Nekem az két hónapom maga volt a pokol! A legrosszabb az volt, hogy nem aludtam. Kb. 3 órát bírtam egy éjjel. Egésznap gyomoridegem volt, nem bírtam enni, de ment a hasam. Egy hét alatt 5 kg-ot fogytam. Rázott a hideg, és volt két pánikrohamom. Értetlenül álltunk a férjemmel a dolog előtt, mert soha nem voltam ideges, vagy depresszív, de most minden kijött rajtam. Aztán szépen lassan kezdtem javulni. A lényeg, hogy ne hirtelen hagyd el! Szép fokozatosan csökkentsd. Én egyből letettem, és nem kellett volna. Meg írtak ki Frontint, bár a két hónap alatt összvissz 3szor vettem be. És igaza van a másodiknak, a pszichés dolgokra (nekem a pánikra nagyon jó volt) a beszélgetés nagyon bevált. Amikor jött a gyomorideg, akkor gyorsan elkezdtünk beszélgetni a férjemmel. Hogy mit érzek, mitől vagyok ideges. Akár éjjel is felkeltettem. Ha nem volt otthon, hívtam a barátokat. És elmúlt. Azóta semmi bajom! Sok sikert! Nyugodtan kérdezz, ha van valami!
2010. szept. 6. 18:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Minden orvos tudja, hogy napi 400 mg-nál többet nem szabad bevenni. Ez a dobozban lévő papíron is rajta van. A neten rákeresve is meg lehet találni. Szakorvossal próbálj konzultálni, hogy milyen ütemben hagyd el (ha már a háziorvosoddal nem megy, bár sztem ő is tudja).

Én is szedem idegi jellegű fájdalmakra szakorvosi javaslatra, rendszeres kontrollal. Így semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam 3 éve.

2013. febr. 28. 18:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!