Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tegyem túl magam ezen?

Hogyan tegyem túl magam ezen?

Figyelt kérdés

Az a problémám hogy sosem volt önbizalmam. Igazából komoly önértékelési gondjaim vannak. Még az oviban kezdődött az egész.. Volt egy barátnőm, ő és én mindig a kis csendesek voltunk az oviban, mi nagyon jól egyeztünk. De volt 2 lány, aki folyton bántott minket, gúnyolódtak velünk. Az ovis éveimből csak ennyire emlékszem. Aztán ugye jött az iskola. Én az egyik és az egyik közülük aki bántott egy osztályba kerültünk.. Mi 1 évvel nagyobbak voltunk mint az ovis barátnőink, így mindkettőnket elválasztott a sors és az ellenséget kellett elviseljük. Ez a lány a padtársam lett, hol jóba voltunk, hol nem. De sosem mertem visszaszólni neki, mert nagyon féltem tőle. Egész 6. vagy 7. osztályig folyton ütött engem, és én már annyira megszoktam ezt, hogy nem is érdekelt. Fájt.. Lelkileg is, testileg is,de tudtam hogy nincs mit kezdjek ezzel. Aztán abbahagyta a verekedést, de annál inkább bántott szavakkal. Nagyon lekezelően beszélt velem mindig, csicskának nevezett meg ilyenek. Én még mindig nem mertem vissza szólni. Közben még néha átjött az a másik lány is (az ovis barátnője) és ő is bántott (szavakkal) kb. Mindenkit ellenem fordítottak és én voltam a célpont. Az egész osztály röhögött rajtam, hogy milyen gyenge vagyok s hogy mennyire gáz vagyok. Annyira szarul éreztem magam mindig, annyira kicsinek és értéktelennek. + nem elég hogy oviban, suliban bántottak, még itthon is. Apám gyerekkorom óta hülyének, vérbetegnek, agybajosnak, nem normálisnak nevezett. A hátam mögött is. Sokszor elbújtam valahova hogy hallgatózzak, mert tudtam hogy anyumról és rólam beszélnek. A hátam mögött is ugyanúgy beszéltek rólam.Engem azért nem szerettek, mert mindig anyum mellé álltam, ha veszekedés volt. Apám rengeteget veszekedik anyámmal mai napig. (féltékeny, de igazából nincs amiért) és már mindketten ki vagyunk készülve idegileg emiatt. Mamám (apám anyja, persze mindig mellé áll, és mi vagyunk a rosszak)

Egyébként van 2 unokatesóm (anyum testvéreinek a gyerekei) velem egy idősek, lányok ők is. Nálunk úgy volt szokás hogy mikor mentünk mamámhoz (anyum anyjához) akkor általában mentünk mindhárman.. De mivel én távolabb laktam náluk, kevesebbett találkozhattam velük. Így amikor mindhárman ott voltunk, én voltam az, akit kihagytak mindenből, akit kinevettek (sugdolóztak is ketten rólam) ez nekem nyilván nagyon rosszul esett. És mai napig úgy van hogy ők ketten jóba vannak, de én egyikőjükkel sem igazán.

Annyira nagy szarnak éreztem magam mindig (most is) hogy mire 9. osztályos lettem, nem mertem megszólalni sem az osztályban, emiatt nem lettek barátaim és most magányos vagyok. Egyébként már 10.-es vagyok, és meg akarok halni :)

Nagyon nagyon meg szeretnék halni. Gyűlölöm magam tiszta szívemből, és mindenki más is gyűlöl engem. Nem bírom tovább, meg akarok halni végre. 16/l

2021. okt. 28. 01:55
 1/5 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírási hibákért, helytelen megfogalmazásért, de végig sírtam amíg ezt leírtam. xd
2021. okt. 28. 01:59
 2/5 anonim válasza:
74%
Figyelj, egy kincs vagy, ne foglalkozz masok velemenyevel, kezdj el olyan dolgokat csinalni amiket elvezel, nekem sokat segitett megtanulni egyedul is jol erezni magam. En szeretlek<3
2021. okt. 28. 10:14
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm <3
2021. okt. 28. 13:19
 4/5 Gombanyo12 ***** válasza:
63%

Szia! Írtam Neked egy szép hosszú választ,de a saját hibám miatt eltűnt. Általánosban én is a 3 leggonoszabb osztálytársnőmnek a napi boksz-zsákja voltam. Túl éltem.Sokáig voltam magányos, de...

Ne hagyd magad, próbálj meg sokat olvasni. Nekem a könyvek segítettek. Meg egy-két igazán jó ember/tanárnő.Sportolni a vastag szemüveg miatt nem tudtam.... Ha van kedved és néha írásban stb.beszélgetni akarsz akkor keress meg. Adok egy ideiglenes e-mail címet, remélem nem törlik a szervezők , gomb.anyo@freemail.hu

2021. okt. 28. 23:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Most ezt jól megmagyaráztad, de a valóság az, hogy az önértékelésed sorsát a családod már rég eldöntötte addigra, amire oviba kerültél. Pontosan ezért válhattál céltáblává. Ezen nem túllépni kell, mert nem lehet rajta túllépni, nyilván az agyaddal te is tudod, hogy értékes vagy és nem kéne másokkal törődni, de a problémád érzelmi gyökerű, lepereg róla minden észérv, gondolkodás. Ebből csak képzett pszichoterapeuta vezetésével, önismereti munkával tudsz kijönni, aki tudja, hogy meghatározott felnőttkori problémák mögött milyen gyerekkori lelki sérüléseket keressen és ha ezek napvilágra kerülnek, elveszítik a hatalmukat feletted.
2021. okt. 29. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!