Mélyen gyászolok számomra úgymond idegen embereket. Hogy tegyem ezen túl magam?
Egyszerűen fel nem tudom fogni, h mit érezhet az a szülő, aki most temeti el a huszonéves lányát a covid miatt. Én is anya vagyok, maga a puszta tény is letaglóz, hullámokban tör rám a zokogás, amikor rá gondolok. Ezekkel az emberekkel álmodom, nem tudok aludni, álmomban még küzdök az életükért, de felriadok és annyira magába temet a keserűség. Nem tudom feldolgozni, ami most történik. Van valami ötletek erre? Mit tehek?
Kértem pszichológus segítségét is, nagyon jó kibeszélnem neki magam, de egyelőre nem érzek javulást.
Van aki jól kezeli/kezelte a gyászt? Vannak erre taktikák? Sose éreztem még ekkora űrt és fájdalmat magamban :(
Tessék kikapcsolni a k***tt televíziót és bezárni a szutyok fészbukot, menyjen oda a lányához/fiához ölelgesse, puszilgassa, szeretgesse meg és örüljön hogy a gyerekei épek és egészségesek.
Én is sajnálom azokat akiket elvitt ez a vírus de sokkal fontosabbnak tartom a hozzám valóban közelállókat. Most lett egy csomó szabadidőnk, érdemes inkább velük tölteni mint hallgatni, olvasgatni hogy naponta hányan halnak meg és ezen keseregni. Ez van és kész. Nem tudunk változtatni rajta. Ha ennyire aggódik ezen akkor tessék elmenni oltatni, többet nem tud tenni.
Amugy ezeket szerintem egy épkézláb pszichológusnak illene elmondania
Elmondtam pszichológusnak, rajta vagyunk a témán, de eddig kevés konzultációnk volt, nem nagy a változás.
Nem nézegetek híreket, nincs tévém, nem keresgélek haláleseteket, konkrétan benne vagyok a helyzetben, közvetlenül átélem azt, amit leírtam.
Lehet, h másnak most több a szabadideje, de nekem nem, sőt a túlórák is nehezítik az egészet.
Én megkaptam a vakcinát, de a szeretteim még nem jogosultak.
Bocsánat, h itt nyafogok, de nagyon magam alatt vagyok, erről nincs kivel beszélnem, pszichológushoz, pedig csak 1 hét múlva tudok menni.
A válaszából azt sikerült leszűrnöm hogy Ön az egészségügyben dolgozik. Lehet a kollegák jobb tanácsot tudnak adni mint mi vagy egy pszichológus mivel ők is átélik, látják ezt nap mint nap és valahogy meg bírkoznak vele.
#1-es voltam
Látom leépülni a szeretteimet a rák miatt. Ahogy harcolnak, de reménytelenül.
Látom, ahogy a kemó és különböző kezelések, vizsgálatok elmaradnak/tolódnak, mert vírus van... Szóval hagyjuk inkább.
Én őszintén sajnálok mindenkit, aki ártatlanul és fiatalon veszíti életét. Tavaly meghalt a nevelőapukám 44 évesen, eltemették a szülei, egyedüli gyermekként.
Figyelj, próbálj a szép dolgokra gondolni, inkább törődj a családoddal és meríts belőlük energiát. És tedd össze a 2 kezed, ha ők egészségesek. Az a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!