Milyen esetben hívhatom a lelki segély vonalat?
Fel lehet hívni, de szerintem sok értelme nincsen. Nem szakemberek, hanem amatőrök ülnek a telefonvonalaknál. Nem egyszer tapasztaltam, hogy türelmetlenek, értetlenek, érdektelenek.
Amikor az ember beírja, hogy "öngyilkos" a google-be, akkor minden országban automatikusan feldobja a kereső a helyi öngyilkosságmegelőző segélyszolgálatokat. Nekünk ez jutott. Nem tudom, más országban milyen, de úgy képzelem, lényegesen profibbak ennél. Persze, ha valaki tényleg fent áll a hídon és még utoljára megpróbálkozik azzal, hogy felhívja őket, rajta lehet, hogy segítenek valahogy.
Karácsonykor felhívtam. Azzal kezdtem, hogy előző napon, azaz dec 24-én meghalt a Mamám. Erre azt javasolta, hogy ünnepeljek, olyan szép ünnep a Karácsony. Közöltem, hogy mi a holtakat gyászoljuk, nem ünnepeljük a halált.
Normális ember hogy mondhat ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!