Szerintetek tud ebben a pszichológus segíteni?
Figyelt kérdés
Szeretnék jobb lenni és kihasználni a magamban rejlő lehetőségeket de úgy érzem önmagamnak gátat szabok. Félek a csalódástól, attól hogy rosszul döntök, ezért iszonyatosan döntésképtelen vagyok és önbizalomhiányos. Sokszor hajlandó vagyok magamat alárendelni csak hogy ne szálljak harcba, ugyanis sokszor félek hogy nem lesz igazam illetve ha egyszer harcbaszállok akkor is olyan vagyok mint egy gyerek, sirok hisztizek. Szeretnék megváltozni, de úgy érzem én magamnak nem tudok segyteni mert ahelyett hogy a probléma megoldásán dolgoznék csak hibáztatom magam. Pszichológus tudna ezen segíteni vagy merre induljak el?2021. okt. 20. 17:13
1/5 anonim válasza:
Én kb 10 alkalommal mentem pszichológushoz, addig nem is tudtam, hogy nekem lenne bármi bajom, aztán kiderült, hogy nagyon sok helyzetet nagyon rosszul kezelek. Segített abban hogyan legyek nyitottabb, hogyan engedjek el olyan dolgokat amik bántanak stb, olynan egyszerű szavakkal, hogy utána a fejemre csaptam: "erre én hogy-hogy nem jöttem rá magamtól?"
Egy külső személy nagyon sokat tud segíteni abban, hogy fejleszd önmagad. Én mindenképpen ajálnom, hogy járj el egy pár alkalommal legalább. Egy próbát megér
2/5 A kérdező kommentje:
És ha megkérdezhetem mikről beszélgettetek? Hogyan zajlottak az alkalmak?
2021. okt. 20. 19:48
3/5 anonim válasza:
Segíthet az önismeretben. Illetve olvassál, tágítsd a tudásod, pszichológia, filozófia, vallás, önéletrajzi könyvek,stb. Ezek is segíthetnek új perspektívát adni.
5/5 anonim válasza:
Pont ilyenekben tud segíteni a pszichológus. Ha az ember rálát arra, hogy volna hová fejlődni és kész is rá. A pszichoterápia hatása viszont észrevétlen abban az értelemben, hogy Y témáról beszélgettek és közben X, Z és W változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!