Depressziós lett a feleségem?
Az utóbbi 1-2 hónapban elég sokszor sír, már alig eszik, nem is kíván semmit. Csak ül némán a téve előtt.
Kudarcot vallottam férjként? Megépült a házunk, terveztük a gyereket. Most kellene a legboldogabb időszakának lennie. Erre ez. Teljesen csődöt mondtam.
Na, álljon meg a menet. Ne kezd el magadat hibáztatni! Depresszió kialakulásában számos tényező kölcsönhatása játszik szerepet, mint pl. egy vagy több negatívabb életesemény, betegség, hormonális változás, genetika, elhúzódó stresszhatás (stb.), de van amikor a depresszió minden különösebb ok nélkül jelentkezik.
Szóval nem vallottál kudarcot. Próbálsz vele beszélgetni? Megtudni, hogy mi bántja? A támogató hozzáállásod mellett, mindenképp szükség lenne arra, hogy járjon pszichoterápiára. A depressziót jó már az elején "nyakon csípni", mert hihetetlen mélységekbe le tudja rántani az embert.
Hát igen. De figyelj már ebből az állapotból ki kell zökkenteni.
Egy-két jó nagy pofon helyreteheti az agyát!
Vagy esetleg előveszed előtte pimpilimpit az nem segíthet hátha feltámad benne a vágy!
Mozdítsd ki otthonról, esetleg vidd el egy hétvégére valahova. És jó alaposan beszéljétek meg mi a probléma. Ha nem nyílik meg neked, állj mellé és támogasd,hogy szakembert keressen fel.
Szerintem pedig nem vallottál kudarcot férjként, mert akkor nem is foglalkoznál a problémájával, de láthatóan téged is bánt, hogy ő szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!