Valami egyedül végezhető kellemes elfoglaltság/hobbi,hogy végre elfoglaljam magam, és kijöjjek a depresszioból? (21/L)
Lényeg már közel egy éve ki sem mozdultam itthonról nem is beszéltem mással a szuleimen kívül. Bár ez ellen már tettem szintén innen kapott tanácsokkal hol tudnék emberekkel beszélgetni.
De szeretném kicsit újra élvezni azt amit csinálok. Nem csak otthon ülni a sötétben és youtube videókat nézni és zenét hallgatni.
Ha valakinek van esetleg ötlete, hogy mivel tudnám elfoglalni magam, nem gond ha valamennyi befektetést igényel, ha a végeredményt élvezem. Köszönöm, és bocsi, hogy kicsit hosszúra nyúlt
Nem hiszem, hogy egy 21 éves lánynak az utolsó 2 jó tipp. :D Persze nem szeretnék szexista lenni.
Olvasás, film/sorozat, de ezek elég passzívak, és ha jól értem, inkább ilyenek elől menekülnél. Séták, természetjárás (én is hasonló cipőben vagyok, nekem utóbbi sokat segített, közben gombászok, gyümölcsöt, vagy salátának valót is szedek, ami akad, figyelem az állatokat, stb). Ha van valami mozgás, amit kedvelsz, meg lehet próbálni oda beiratkozni, legyen az tánc, labdajáték, vagy Skóciában sajtgörgetés. Egyénileg futás, kerékpározás, úszás, túra. A mozgás jót tesz, érdemes valamilyen formáját kipróbálni, ha bármi is tetszik.
Ha nem mersz nyitni emberek felé, akár online is beszélgethetsz emberekkel, de lányként ezzel óvatosan kell sajnos bánni. A sklála szélsőséges, az ember élete szerelmét vagy barátját is megtalálhatja, meg át is verhetik sajna.
Ha otthon maradnál, esetleg valamilyen kézimunka, kötögetés, horgolás, egyebek. Főzésben és sütésben is meg lehet találni a kreativitást.
Művészet. Akár otthon írás, rajzolás, festés, bármi. Akár beiratkozni valahová.
Utazás. Néha kiruccanni valahová autóval vagy busszal, szép/jó helyekre. Kicsit költségesebb az eddigieknél.
Önkénteskedés, bár ehhez kell életerő és energia is, de néha a másiknak való segítségnyújtás több motiváció, mint a saját magunkon történő.
Remélem, volt valami jó tipp, ha nem, akkor meg remélem, megtalálod a neked való elfoglaltságot. :)
Attól függ, milyen beállítottságú vagy. Ha kreatív, akkor ott van rajzolás, írás, hangszeren játszás. Nekem ezek sokat segítettek.
Másik tippem, ha szeretsz mozogni: a jóga és az úszás. Ezek nem csak a testet, hanem a lelket is ápolják.
Harmadik: használd ki az őszi időt, öltözz fel melegen, és sétálj az erdőben, szinte már mindenhol van kijelölt túraútvonal. Gyönyörű színekben pompázik ilyenkor a természet, a friss levegő pedig nagyon jót tesz.
Remélem tudtam segíteni. :)
Sajnálom.
Próbálj akár idegenekkel beszélgetni, csak légy óvatos.
Ahogy látom éjdélkor írtad a kérdésed, ami azt jekenti hogy valóban rettentő egyedül érezheted magad..
Őszinte leszek.
25 vagyok ugyan, de szerezz be egy házikedvencet.
Mióta élek, volt macskám...
Sokszor vele vagyok, megölelgetem és szeretgetem...
Számomra ő az igazi gyógyír ezekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!