Ennek a viselkedesnek van valamilyen megnevezése?
Figyelt kérdés
Családomban van. -Az illető másként emlékszik vissza dolgokra mint ahogy volt. /ha érdeke úgy kívánja az más./ de sokszor akkor is ha nem. -Simán megkérdőjelezi a másik mondandóját. Pl. Én egy városban 2 évig laktam albérletben. Ő:Nem volt az annyi ideig!Rosszul emlékszel!Biztos, hogy nem úgy volt!! Mindent olyan meggyőzően tud állítani. Egy gyengébb személyiségű embert még arról is meg tudna győzni, hogy amit a saját szemével lát az nem úgy van. /a fekete nem fekete hanem fehér. - Folyamatosan verseng vagy elismerést csikar ki másokból, mindig neki kell a legjobbnak lenni. Pl. Tudja, hogy nagyon csinos. Irreálisan agyon dicsért egy kevésbé csinos nőt. Aztán vette a bókokat, hogy Ő a jobb. Illetve a fb. like. Ebben is verseng, meg az ismerősök számát illetően. Biztos mindenkit én jelölök be.Ő azt el nem hiszi, hogy olyan nő mint XY /sikeres/ engem bejelölt. Tudom, hogy, ez gyerekes de mindezt olyan maró gúnnyal tudja előadni, hogy nehéz az embernek nem felkapni a vizet. - Borzasztóan uralkodó típus az élet minden területén. Hogy jót is mondják róla: Okos és mint említettem szép is. Mi ez a viselkedés? Mért van szüksége állandó figyelemre elismerésre, a másik lealázására, versengésre. Sokszor, a vita kedvéért is vitatkozik. Egoista? Nárcisztikus? Az állandó versengés másokkal kisebbségi komplexus? Ha igen akkor miért? Egy sikeres, okos és gazdag hölgyről van szó. Legszívesebben jó messziről elkerülném de most egy darabig sajnos ezt nem tehetem.2021. okt. 11. 16:44
1/2 anonim válasza:
Ez egy komplex probléma. Mármint nem egy ilyen. Nárcisztikus.
Dunning–Kruger-hatás
Had találjam ki hogy soha nem köt kompromisszumot, és csak akkor tesz valamit ha az neki érdekében áll, szívességből csak úgy soha senkinek.
2/2 anonim válasza:
Narcisztikus igen. Próbáld meg egyszer kritizálni.. ja, inkább ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!