Jogosan használják a "beteg" és "szenved" kifejezéseket semmilyen fájdalmat nem okozó agyi elváltozások esetén ha beszélnek ilyen emberről a hírekben?
Figyelt kérdés
Pl. autizmus spektrumzavar, antiszociális személyiségzavar, stb.2021. okt. 8. 20:08
11/23 anonim válasza:
Ha valaki szenved a sajátgyerekétől mondjon le róla és hátha jobb emberek nevelik fel.
12/23 A kérdező kommentje:
#8 az autizmus talán közvetve kellemetlen, de az antiszoc. szerintem egyáltalán nem az. A betegség definíciója pedig szerintem - laikusként - nem ilyen egyszerű, de az egészségé sem. Ha pl. nagyon rosszul alszom, beteg vagyok, mondjuk ez rossz alvás szindróma? Ha valakinek antiszoc. sz.zavara van, az szerinted mennyiben akadályozza az életfolyamatait, mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való részvételét?
#9 csak feltételezem, de szoktam olvasni...
2021. okt. 8. 20:29
13/23 anonim válasza:
Te miről dumálsz? szerinted ki kapkod az autista, antiszociális személyiségzavaros emberek után? Elárulom: az aki pénzt kap érte hogy neveli, nem a fene nagy szeretet viszi rá hogy kínlódjon velük.
14/23 anonim válasza:
Azért mondják ezt, mert egészséges emberként nincs amivel meg kellene küzdened, magyarán azt az életet éled, amit egy embernek illene.
15/23 anonim válasza:
Kérdező, te szart se tudsz az autizmusról, én velük dolgozom napi szinten, egy fogyatékosok napközi otthonában. Talán PICIT jobb rálátásom van mit élnek át, hogyan élik meg a fogyatékosságukat, és mennyire teszik tönkre a családjukat. Ne a cuki "autikból" indulj ki akiket a tévében mutogatnak. Ők az enyhén sérült kategória, a való élet viszont nem ilyen.
16/23 A kérdező kommentje:
#15 OK, akkor ejtsük az autistákat, maradnak a szegény szenvedő pszichopaták...
2021. okt. 8. 20:59
17/23 anonim válasza:
Az a baj, hogy te laikus vagy. Nem érted, nem tudod, hogy milyen is az antiszociális személyiségzavar. Csak azt látod, amit a filmekben, sorozatokban mutatnak, meg amit esetleg webbetegről összekaparsz. Azt a kifejezést, hogy valaki xy betegségben szenved, nem feltétlenül csak arra értik, hogy konkrétan szenved. Csak annyit jelent, hogy xy betegsége van. Attól még, hogy nem okoznak bizonyos betegségek fizikai fájdalmat, még szenvedhet az illető. És mégegyszer, te mint laikus, nem tudod mitől szenvedhet egy antiszociális személyiségzavaros.
18/23 A kérdező kommentje:
Értem, rendben, elfogadom, köszönöm a válaszokat.
2021. okt. 9. 13:57
19/23 A kérdező kommentje:
Megjegyzem, azért olvastam pár könyvet pszichopatákról (általánosságban).
2021. okt. 9. 13:58
20/23 anonim válasza:
Ezzel az a baj, hogy aligha jók azok a könyvek, másrészt divat ráfogni bárkire hogy pszichopata, akkor is ha köze nincs az illetőnek ehhez a kórképhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!