Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Panikroham? kérlek olvasd...

Panikroham? kérlek olvasd el Segíts ha tudsz! 👇👇

Figyelt kérdés

Kinek hogy kezdödött?

Sajnos én belefolytam 2013 ban a drogba kB 2015 ig napi szinten fogyasztottam az úgy nevezett "herbal" drogot 2015 Ben azonban keservesen de sikeresen le tettem azóta semmilyen fele kabitoszerhez nem nyúltam.. Ezek után indult nálam ez az ügy nevezett panikroham gyorsabb mozgás verejtékezés szorongás heves szív dobogás stb idő közben ez teljesen elmúlt ez kB 2017 Ben volt viszont most újra vissza tért mikor rosszul vagyok úgy érzem magam mintha belennék álva mintha besokaltam volna szájszárazság szédülés bizonytalanság van hogy az egész baloldalam lezsibad.. Nem merek hosszú útra utazni illetve egyedül lenni.. 0.25 frontint szoktam be venni ha nagyon muszaly de nem szedem napi szinten gyógyszeres kezelést nem szeretnék alkalmazni nem szeretnék semmi gyógyszerre rá szokni.. Csak normális életet szeretnék élni ezek a szorongásos és pánikrohamok nélkül ez nem kamu kérdés.. Nem jó kedvemből írok ki ilyet és tudom nem vagytok pszichológusok de megprobalom hátha valaki volt hasonló helyzetben és tud rajtam segíteni a normális válaszokat köszönöm! 😪🙏

2021. okt. 4. 22:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Én soha nem drogoztam és nem is akarok de nekem ma éjjel kijött egy fasza kis pánikroham a fóbiám miatt… szörnyü volt.
2021. okt. 4. 22:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos rendszeres szinte majdnem mindennapos :/ nagyon sajnálom neked volt hasonló helyzeted vagy első alkalom?
2021. okt. 4. 23:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom hogy az volt -e de amint tudatosult hogy valóra válik a fóbiám, mezitláb kirohantam a lépcsőházba ( szerintem akkor is mentem volna ha zárva van az ajtó vagy lefognak akkor max az ablakon) és sirtam , fulladtam meg olyan erzesem volt hogy mindennek vege van.

25/n

Szilvi

2021. okt. 4. 23:02
 4/8 A kérdező kommentje:
Nekem nem ilyen tüneteim vannak de nagyon sajnálom hogy veled ilyen történt azt hallodtam mindenkinek máshogy illetve más tunettekel jelentkezik
2021. okt. 4. 23:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Joga, meditalas. Nekem sokat segít.
2021. okt. 5. 06:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem drogoztam, de cirka 2003 óta vannak a pánikrohamaim. Leglaábbis akkor volt a legdurvább. Szerintem a depresszió mellett enhye agórifóbiám is lehetett, mert fóbiám volt ha messzebbre kellett menni vagy a boltig. Persze a szüleim kitalálták menjünk az ismerősökkel Sarudra, ami számomra kihalt pusztának tűnt és cirka 50 km-es út otthonról. Makláron éreztem azt hogy vagy meghalok vagy infarktusom van: zsibbadt a két karom hogy nem bírtam az ujjaim mozgatni, mintha gyomron rúgtak volna, úgy éreztem a tüdőm semmi oxigént nem vesz fel és nyelni meg szinte beszélni nem tudtam. Csak azt mondtam "álljunk meg és hívjatok mentőt!" Nem volt mentő és a diszpécser azt mondta ez csak pánikroham, elmúlik. Vegyek be valami nyugtatót, ha van kéznél. Azóta szedek Frontin, de ha nagyobb a nyomás és a stressz a szokottnál, akkor is elkap.

Mint írtad voltak jobb időszakok és vannak rosszak, mikor valamiért újra előjön. A legtöbbször oka van, de néha ugyanazon helyzet is szül pánikrohamot, ami máskor nem. És volt már amikor spontán jött.

És ehhez társul mikor már ezt-azt nem mersz, mert attól félsz hogy... Akkor már sokkal nehezebb. Nem lehetetlen, nem reménytelen. Jómagam évtizedek alatt segítség, barátok ,orvos vagy új gyógyszerek nélkül is ki tudtam lábalni, bár az ellenségemnek se kívánom amiket átéltem. A legrosszabb benne hogy nincs egy lélek, aki ezt az állapotot megértené és ha nem is segítene, de támogatna.

2021. okt. 5. 12:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó sajnos tudom és én is ebben vagyok de esetleg leirnád hogy mivel és hogyan tudtad át beszélni?
2021. okt. 5. 18:33
 8/8 anonim ***** válasza:
#7: Konkrétan? Nem tudom. Egyszerűen túléltem, mindig. Előbb-utóbb rosszabb úgyse lesz, más úgyse fog segíteni. Mintha börtönben lennél, el kell érned hogy a rácsok aranyból legyenek.
2021. okt. 6. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!